Özel Haber

Mersin’de okullarda karne heyecanı

2023-2024 Eğitim-Öğretim dönemi bugün karnelerin alınmasıyla birlikte sona erdi. Ülke çapında 20 milyonu aşkın öğrencinin karne heyecanı Mersin’de de okul öncesi, ilkokul ve ortaöğretim okullarında yaşandı.

Abone Ol

Haber / Gülsen Kaya

2023-2024 Eğitim-Öğretim döneminin son ders zili bugün çaldı. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı ilk ve ortaöğretim okullarındaki öğrenciler karnelerini alarak yaz tatiline girdi. Erken saatlerde başlayan karne dağıtımında öğrenciler ve veliler sınıflarda yerini aldı. Bu sene ilk kez sosyal etkinlik ve becerilerin de yeni tasarımla yansıyacağı karnelerde, “bilimsel", "kültürel", "sanatsal", "sportif etkinlikler" ve "toplum hizmeti" olmak üzere 5 ana başlıkta değerlendirilen öğrencilerin sosyal düzeyleri de derecelendirilmiş oldu.

Açık öğretime geçişler zorlaştırılıyor

Bu yıl yeni ders ortalaması 50 olan öğrencilerden en fazla 3 dersten başarısız olanlar, sorumlu olarak bir üst sınıfa geçebilecek. 9'uncu sınıflarda 4 ders ve üzeri zayıfı olan öğrenciler, artık sınıf tekrarı yapacak. Mevzuat düzenlemeleriyle liselerde devamsızlık şartları yeniden düzenlendi, sınıf tekrarı yeniden uygulamaya konuldu ve açık öğretime geçişler zorlaştırıldı. Yeni eğitim dönemi ise yaz tatilinin ardından 9 Eylül 2024’te başlayacak.