Haber / Barış Çoban

G X W1M F Xw A E3Dd3

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), “Gelirde Adalet Vergide Adalet” şiarıyla bölgesel işçi buluşmaları düzenleyeceğini duyurmuştu. DİSK, Mersin’de bu işçi buluşmalarının ilki olan Akdeniz ve Çukurova Bölgesel İşçi Buluşmasını Özgecan Aslan Meydanı’nda gerçekleştirdi. Adana ve Hatay’dan da birçok işçinin katıldığı buluşmaya siyasi parti temsilcileri ve STK’larda destek verdi. Güçlü katılımın sağlandığı buluşmaya DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve Genel Yönetim Kurulu (GYK) üyeleri de katıldı. İşçiler buluşmada hep bir ağızdan “İnsanca yaşamak istiyoruz!” diye haykırdı.

Akdeniz’de hava sıcaklığı düşüyor Akdeniz’de hava sıcaklığı düşüyor

“İşçiler ve emekçiler daha da yoksullaşıyor”

G X W72W W W A A Ajr R5

İşçi buluşmasında konuşma yapan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Türkiye’de işçilerin, emekçilerin ve halkın geniş kesimlerinin yoksullaştığını, işsizlikle boğuştuğunu ve hayat pahalılığı nedeniyle temel ihtiyaçlarını karşılayamaz hale geldiğine ifade etti.

Gelirde, vergide ve ülkede adalet talebinin daha yakıcı hale geldiğine vurgu yapan Çerkezoğlu, “Bugün yaşadığımız bu kara tablo, AKP'nin sınıfsal ve siyasal tercihlerinin sonucudur. AKP’nin politikaları işçi sınıfını yok sayarak zenginleri daha da zenginleştirmeyi hedefliyor. Enflasyonun nedeni işçinin, emekçinin ücreti değil; Dolarizasyon, bankaların aşırı kârları ve üretimden kopan ekonomik yapıdır. Hükümet, enflasyonla mücadele adına attığı adımlar işçileri ve emekçileri daha da yoksullaştırıyor” dedi.

“Ölmek var dönmek yok!”

Sosyal güvenlik sistemindeki adaletsizliklerin devam ettiğini savunarak, bu sistemin tepeden tırnağa yeniden düzenlenmesi gerektiğini anlatan Çerkezoğlu, “Kıdem tazminatımıza sonuna kadar sahip çıkacağız. Ölmek var, dönmek yok! Az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınan adil bir vergi sistemi için mücadele ediyoruz. En düşük emekli maaşının asgari ücret düzeyine yükseltilmesi, staj ve çıraklık sigortası mağdurlarının haklarının iyileştirilmesi ve taşeron çalıştırmanın tamamen kaldırılması için mücadele edeceğiz” dedi.

Muhabir: Barış Çoban