Mersin Opera ve Balesi’nin emeği gurur kaynağı

Abone Ol

Mersin’de kültür sanat etkinlikleri kurumsal ya da özel her zaman kendine yakışır şekilde büyük emeklerle ortaya çıkmıştır. Mersinlilerin sanata duyduğu ilk onlarca yıldır devam eden ve kente değer katan özelliklerden bir tanesi. Kentin bir sokağında sokak sanatçıları festivali varken başka bir yerinde film festivalleri devam ediyor.

Her şehrin devlet opera ve balesi klasik ya da modern eserleri izleyenlerle buluştururken Mersin bu şehirlerde başı çekenlerden bir tanesi. Sezon boyunca onlarla eser sanatseverlerle bir araya gelirken, yaz dönemi ise ülke turneleri ile devam ediyor. Her sene klasik eserlerin prömiyerleri kapalı gişe sahnelenmeye devam ediyor.

En son prömiyer haberi ise Carmen’den geldi. Ünlü eserin opera sahnesinde yapılacak olan prömiyerinin biletleri şimdiden tükendi. Eserin genel provalarında bile büyük bir dikkat ve disiplinle çalışılması tüm bu emeğin nasıl bir özenle verildiğinin kanıtı adeta. Arka arkaya eserlerine devam eden Mersin Opera ve Balesi tüm Mersinlilerin gözünde gurur kaynağı olmaya devam edecek gibi görünüyor.