Özel Haber

Mersin ilçelerinin konut kiralarında sıralaması nedir?

Eylül ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından kira artış oranları da belli oldu. Mersin konutları satış ve kira bedeli konusunda bir kez daha artış gösteren şehirlerden biri oldu. Peki Mersin’de hangi ilçe en yüksek bedellere sahip? M2 birim fiyatlarına göre ilçelerin durumu nasıl?

Abone Ol

Haber / Ceren Seyran İnan

Son dönemde konut fiyatları reel bazda düşüşe geçse de hane halkı gelirinin hem ev fiyatlarının çok gerisinde kalması hem de yüksek faiz oranları konuta ulaşımı zorlaştırdı. Endeksa’nın şehir şehir yaptığı araştırmalara ve Eylül verilerine göre Mersin konut satış bedeli en çok artan 20 ilden biri oldu. Enflasyon rakamlarına göre belirlenen kira artış oranlarına göre de Mersin yüksek kira bedelleri ile ön plana çıktı. m2 birim fiyatına göre değişkenlik gösteren bedeller ilçelere göre de farklı fiyatlandırma ile karşımıza çıkıyor. İlçelere göre ayrımlarda ise durum şöyle:

Çamlıyayla ilçesi m2 birim fiyatında 93 TL ile en düşük bedele sahip olan ilçe

Mut ilçesinde m2 birim fiyatı 94 TL

Bozyazı ilçesinde m2 birim fiyatı 95 TL

Akdeniz ilçesinde m2 birim fiyatı 100 TL

Anamur ilçesinde m2 birim fiyatı 107 TL

Tarsus, Toroslar ve Gülnar ilçelerinde ise m2 birim fiyatı aynı seviyede kalarak 110 TL olarak belirlendi

Aydıncık ilçesinde m2 birim fiyatı 127 TL

Erdemli ilçesinde m2 birim fiyatı 137 TL olurken, Silifke 138 TL ile takip etti

En yüksek bedellere sahip ilçelerde ise; Mezitli ilçesinde m2 birim fiyatı 147 TL olarak belirlenirken, Yenişehir 171 TL ile zirvede yerini aldı.