Haber Merkezi

İlk haciz hamlesi Mersin Büyükşehir’e

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın SGK prim borçlarına dair belediyeler hakkında yaptığı açıklamaların ardından ilk hamle Mersin’e geldi. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in açıklamalarına göre belediye hesaplarına haciz geldi. Amaçları belediyeleri zor duruma düşürmek diyen Başkan Seçer, “Mersin Büyükşehir Belediyesi mali disiplini güçlü bir belediyedir. Hizmetleri sürdüreceğiz” dedi.

Genco Erkal hayatını kaybetti

Bir süredir kanser tedavisi gören usta tiyatrocu ve sinema oyuncusu Genco Erkal, 86 yaşında hayatını kaybetti. Erkal’ın ölümünden sonra X hesabından paylaşılan şiirle veda edildi. Çok sayıda sanatçı Erkal'ın vefatı üzerine sosyal medya hesaplarından paylaşım yaparak, üzüntülerini dile getirdi. 

Hamas lideri İran’da öldürüldü

TESK Genel Başkanı Palandöken’den 30 Ağustos mesajı TESK Genel Başkanı Palandöken’den 30 Ağustos mesajı

Hamas Siyasi Büro Üyesi İsmail Haniye, İran’ın başkenti Tahran’da uğradığı suikast sonucu korumasıyla birlikte hayatını kaybetti. Hamas’ın üst düzey yetkililerinden Musa Ebu Marzuk yaptığı açıklamada, Haniye suikastının "cezasız kalmayacak korkakça bir eylem" olduğunu ifade etti.

İsrail’den Lübnan’ın başkentine saldırı

İsrail, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta 8 katlı bir binayı vurdu. 12 kişinin öldüğü Mecdel Şems'e düzenlenen saldırıdan sorumlu olan Hizbullah komutanı Fuad Şükrü'nün hedef alındığının açıklandığı saldırı sonrası; İsrail ordusu ve İsrail devlet televizyonu, Hizbullah'ın iki numaralı ismi olarak bilinen Şükrü'nün öldürüldüğünü açıkladı.

Muhabir: Haber Merkezi