Özel Haber

Mersin Eğitim-Sen Kadın Meclisi öğretmenlere giyim dersi verilmesini protesto etti

Mersin Eğitim-Sen Kadın Meclisi’nden kadınlar Özgür Çocuk Parkı’nda yaptıkları açıklama ile kadın öğretmenlere giyim dersi verilmesi kararını protesto etti.

Abone Ol

Haber / Begüm Acımış

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kadın öğretmenlere ‘Etkili Öğretmenlik için Dış Görünüm ve Giyim Kodları’ dersi verileceğinin konuşulmasının ardından tepkiler sürüyor. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve AKP Eskişehir Milletvekili Ayşen Gürcan’ın yönetiminde olduğu “Enstitü Sosyal” ile protokol imzaladığı ve protokol kapsamında kadın öğretmenlere “Etkili Öğretmenlik için Dış Görünüm ve Giyim Kodları” dersi verileceği ortaya çıktı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın politikalarını eleştiren Mersin Eğitim-Sen Kadın Meclisi, Özgür Çocuk Parkı’nda basın açıklaması düzenledi.

“Dayatmaların karşısındayız”

Kadın Meclisi adına açıklama yapan Eğitim-Sen Mersin Şube yöneticisi Nermin Karasu, eğitim sisteminin iktidarın ideolojisi etrafında dizayn edilmeye çalışıldığını söyleyerek kararın cinsiyetçi olduğunu ifade etti. Kararın yaşam tarzı ve kıyafet dayatması olduğunu belirten Karasu, “Eğitim-Sen’li kadınlar olarak emeğimize, bedenimize ve haklarımıza dönük her türlü saldırıya sokaklardan, meydanlardan, iş yerlerimizden mücadeleyi ve kadın örgütlülüğünü büyüterek cevap vermeye devam edeceğiz. Kadınları erkeğe, aileye, sermayeye, devlete daha da bağımlı hale getirmek için hayata geçirilen kadın düşmanı politikalara karşı, her fırsattaki söylemleri, fetvaları ve uygulamalarıyla ne giyeceğimizin, ne söyleyeceğimizin, nasıl yaşayacağımızın, sınırlarını çizmeye kalkanlara karşı, emeğimiz, bedenimiz, kimliğimiz ve yaşamlarımız üzerindeki binlerce yıllık sömürü düzenine karşı isyanımızı büyütüyor ve direnişi örgütlüyoruz” dedi.

“Cinsiyetçi eğitim politikalarına karşı mücadele edeceğiz”

Milli Eğitim Bakanlığı’nın tasarladığı eğitimlere karşı mücadele edeceklerini söyleyen Karasu şu sözleri kaydetti:

“Makbul Kadın tanımınıza da kalıplarınıza da sığmayacağız! Bedenlerimize, yaşamlarımıza, haklarımıza dönük saldırılara karşı mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz!

Cinsiyetçi, tekçi, gerici ve militarist politikalara karşı, kadın dayanışmasından aldığımız güçle haklarımızı ve hayatlarımızı savunmaya devam edeceğiz!

Cinsiyetçi eğitim politikalarına ve uygulamalarına karşı cinsiyet eşitliği ve özgürlüğünün esas alındığı bir eğitim hakkı mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz!

Eşit ve özgür olduğumuz, sömürünün baskının ortadan kaldırıldığı bir gelecek için mücadelemizi sürdürme kararlılığımızdan vazgeçmeyeceğiz”