MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI
HAT İHALESİ İLAN METNİ

26/12/2023 tarih ve 2023/620 sayılı UKOME Genel Kurul Kararı ile 35415 Sokaktan sola Limon Caddesinin devamında sağa Barbaros Hayrettin Paşa Caddesine giriş takiben Sağa Şehit Fatih Soydan Caddesini takiben batı istikametine Sola G.M.K Bulvarına çıkış takiben sağa Zeytinlik Caddesinin sonundan U dönüşü olacak şekilde 4,33 Km’lik gidiş güzergahını kullanması, dönüş istikametinde ise 4,2 Km’lik Zeytinlik Caddesini takiben Sola Doğu istikametine G.M.K. Bulvarına katılım takiben Sağa Güney istikametine Şehit Fatih Soydan Caddesini takiben Sola Doğu istikametine Barbaros Hayrettin Paşa Caddesini takiben Sola Kuzey istikametine Limon Caddesine katılım takiben sağa 35405 Sokağa katılım olacak şekilde belirlenen güzergahta toplu taşıma hizmetinin sağlanması amacı ile güzergahın 2886 sayılı Devlet İhale Kanunun 35/c (45.) Maddesi gereğince ‘Açık Teklif Usulü’ ile ihale edilmesine ait ilan metnidir.

MADDE 1-İhale 07/02/2024 tarihinde aşağıda belirtilen saatlerde Mersin Büyükşehir Belediyesi İhale Komisyonu huzurunda yapılacaktır.

Muhammen bedeli:

İhale konusu işin yıllık otuzyedi (37) otobüslük bir (1) hat için yıllık bedel) kira muhammen bedeli 510.000,00 TL + KDV’dir.

    1. İstekliler tekliflerini otuzyedi (37) otobüslük bir (1) hat dahilinde olan toplam (1) bir yıllık KDV hariç kira bedeli olarak toplu teklif verecektir.
    2. İşin yapılacağı yer Başlangıç noktası 35415 Sokaktan sola Limon Caddesinin devamında sağa Barbaros Hayrettin Paşa Caddesine giriş takiben Sağa Şehit Fatih Soydan Caddesini takiben batı istikametine Sola G.M.K Bulvarına çıkış takiben sağa Zeytinlik Caddesinin sonundan U dönüşü, dönüş istikametinde Zeytinlik Caddesini takiben Sola Doğu istikametine G.M.K. Bulvarına katılım takiben Sağa Güney istikametine Şehit Fatih Soydan Caddesini takiben Sola Doğu istikametine Barbaros Hayrettin Paşa Caddesini takiben Sola Kuzey istikametine Limon Caddesine katılım takiben sağa 35405 Sokağa katılım gidiş-geliş güzergahı olmak üzere hattın teslimi sözleşme imzalanmasıyla birlikte başlar ve 3 yıllık sözleşmenin sonunda hiçbir ihtara gerek kalmaksızın hat teslim edilmiş olur.

Hat

Sıra No

İli/ İlçesi

Hat Güzergahı

(İşin Yapılacağı Yer)

Hatta Çalışacak Otobüs Sayısı

Hat Tahmini Bedeli (Yıllık 1 Hat Güzergahı İçin Bedel) (TL)

Hat Kira Süresi

İhale Tarihi

İhale Saati

Geçici Teminat

(TL)

1

Mersin Merkez

35415 Sokaktan sola Limon Caddesinin devamında sağa Barbaros Hayrettin Paşa Caddesine giriş takiben Sağa Şehit Fatih Soydan Caddesini takiben batı istikametine Sola G.M.K Bulvarına çıkış takiben sağa Zeytinlik Caddesinin sonundan U dönüşü, dönüş istikametinde Zeytinlik Caddesini takiben Sola Doğu istikametine G.M.K. Bulvarına katılım takiben Sağa Güney istikametine Şehit Fatih Soydan Caddesini takiben Sola Doğu istikametine Barbaros Hayrettin Paşa Caddesini takiben Sola Kuzey istikametine Limon Caddesine katılım takiben sağa 35405 Sokağa katılım

37

510.000,00 + KDV

3 YIL

07/02/2024

14:00

15.300,00

MADDE 2-Şartname ve eklerinin nereden ve hangi şartlarda alınacağı, İhale dokümanı (Şartname ve ekleri) Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Ruhsatlandırma ve Denetim Şube Müdürlüğünde görülebilir. 3.000 TL (Üç bin Türk Lirası) bedeli Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı veznesine yatırarak 10:00 ve 15:00 saatleri arasında Ulaşım Dairesi Başkanlığı Ruhsatlandırma ve Denetim Şube Müdürlüğünden satın alınabilir.

MADDE 3- Kira bedelinin ödeme şekli, zamanı, yeri ve ödenmemesi durumu:

3.1 İstekli, ihalenin onaylanmasının tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde, kesin teminatı Muhasebe birimine teslim ederek, ilk yıl kira bedelini, basın ilan bedelini, damga vergisi gibi ihale masrafları ile birlikte Mersin Büyükşehir Belediyesi Vakıfbank Mersin Şubesi TR 56 0001 5001 5800 7287 3534 36 hesabına ödeyecektir. Yatırılan ilk yıl kira bedeli ödeme dekontu ibrazı edilmeden sözleşme imzalanmaz.

3.2. İlk yıl kira bedeli ödemesinin tebliğden itibaren 15 gün içinde yapılmaması durumunda 2886 Sayılı Kanunun 57. maddesi gereğince geçici teminat hiçbir ihtar ve hükme hacet kalmaksızın Belediyemiz bütçesine irat kaydedilecektir.

3.3. Takip eden yılların kira bedeli ise Belediye Bütçe Kararnamesinde belirtilen esaslara göre hiçbir tebligat yapılmadan, takip eden yıllarda sözleşmenin imzalandığı ay ve gün geçirilmeden ödenecektir. Ödemenin yapılacağı ay ve günün resmi tatil gününe denk gelmesi halinde ödeme vadesi takip eden ilk iş gününe uzar.

3.4. Vadesinde ödenmeyen kira bedellerine 21/07/1953 tarihli ve 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 51. maddesi gereğince belirlenen oranda gecikme zammı uygulanır.

3.5. Kira Ödemelerin herhangi birinin süresinde yapılmaması halinde idarenin en az 10 gün süreli ve nedenleri açıkça belirtilen ihtarına rağmen aynı durumun devam etmesi halinde protesto çekmeye ve hüküm almaya gerek kalmaksızın ihale bozulur ve teminatlar irat kaydedilir.

3.6. Sözleşme konusu işte fiyat farkı ödenecek birim fiyat ve erken bitirme primi bulunmamaktadır.

3.7. sözleşmede süre uzatımı bulunmamaktadır.

MADDE 4 - İhaleye girebilme şartları, istenen belgeler ve İhaleye katılamayacak olanlar:

4.1. İsteklilerin ihaleye katılabilmeleri için istenen belgeler:

4.1.1. İhaleye Mersin ilinin Merkez ilçelerinde faaliyet gösteren toplu taşıma kooperatifleri girebilir, kooperatiflerle ilgili gereken koşullar ve belgeler:

a)Dilekçe,

b)Ticaret ve Sanayi Odasından faal olduğuna dair belge (Mesleki Faaliyet Belgesi),

c)İstekliler adına vekaleten iştirak ediliyor ise, istekli adına katılan kişinin ihaleye katılmaya ilişkin Noter tasdikli vekaletnamesi ile Noter tasdikli imza beyannamesi,

d)Kooperatif Ana Sözleşmesi beyanı,

e)İlgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimdeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi (yolcu taşımacılığı yapma şartı aranır) veya bu hususları tevsik eden belgeler Ticaret Oda Kaydı,

f)Mevzuatı gereği tüzel kişiliğin siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret Odasından ihale ilanın yapıldığı yıl içerisinde alınmış sicil kayıt belgesi,

g)Geçici teminat makbuzu veya banka teminat mektubu,

h)Şartname alındı belgesi (makbuz),

i)Mersin Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma (Özel Halk Otobüsü ve Minibüs) Yönetmeliği hükümleri göre çalışacağını ve Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi ile UKOME Genel Kurulunun alacak olduğu kararlara uyacağını taahhüt ve kabul ettiğine dair noterden alınmış taahhütname.

4.1.2. Diğer belgeler;

a)Mersin Büyükşehir Belediyesi Gelirler Şube Müdürlüğünden alınacak Borcu Yoktur yazısı,

b)Noter tasdikli imza beyannamesinin aslı veya noter tasdikli sureti,

c)İlanın yapıldığı ay içerisinde kooperatif başkanının adli sicil kaydı belgesinin aslı (Toplu Taşıma (Özel Halk Otobüsü ve Minibüs) Yönetmeliği’ne Uygun),

d)Vergi levhası fotokopisi,

e)Kooperatif Başkanının Vukuatlı nüfus kaydı örneği,

f)Sözleşme tasarısı ve idare şartnamenin istekli tarafından imzalanarak teklif zarfında sunulacaktır.

4.2. İhaleye katılacak olanlar; ihale belgelerini ihale günü ve saatinde ihale komisyonuna teslim etmesi gerekmektedir.

MADDE 5-İhalenin Şekli, Yeri ve Zamanı

5.1 İhale Usulü: 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 35/c (45.) maddesine göre Açık Teklif (Artırma) Usulü ile ihale edilecektir.

5.2 İhale Yeri: Mersin Büyükşehir Belediyesi Ana Hizmet Binası (Taş Bina) Belediye Zemin Kat Toplantı Salonunda İhale Komisyonu (Belediye Encümeni) huzurunda yapılacaktır.

Açık Adres : Çankaya Mahallesi, Atatürk Cd. No:19, 33070 Akdeniz/Mersin

5.3 İhale Tarihi 07/02/2024

5.4 İhale Saati: 14:00

MADDE 6 - Geçici teminat

6.1. İstekliler muhammen bedelin % 3'ünden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda geçici teminat vereceklerdir. Teklif edilen bedelin % 3'ünden az oranda geçici teminat veren isteklinin teklifi değerlendirme dışı bırakılır.

6.2. Geçici teminat olarak sunulan teminat mektuplarında geçerlilik tarihi belirtilmelidir. Bu tarih, 07/02/2025 tarihinden önce olmamak üzere istekli tarafından belirlenir.

6.3. Kabul edilebilir bir geçici teminat ile birlikte verilmeyen teklifler, istenilen katılma şartlarının sağlanamadığı gerekçesiyle İdare tarafından değerlendirme dışı bırakılacaktır.

6.4. Teminat mektupları dışındaki teminatların Mersin Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Daire Başkanlığı Gelirler Şube Müdürlüğü / MERSİN yatırılması ve makbuzlarının teklif zarfının içinde sunulması gerekir.

MADDE 7-İhalenin Yapılmasında İdarenin Yetkisi

7.1. İhale Komisyonu söz konusu ihaleyi yapıp yapmamakta ve uygun bedeli tespitte tamamen serbesttir.

7.2. İhalenin iptali halinde, verilmiş olan bütün başvurular reddedilmiş sayılır ve isteklilere iade edilir.

7.3. İhalenin iptal edilmesi nedeniyle isteklilerce İdareden herhangi bir hak talebinde bulunulamaz.

7.4. Yapılacak ihaleye katılacak şirketler rekabetti engelleyici bir durumların olmaması gerekmektedir. İhale sonucu ihaleyi alan şirket rekabeti engelleyici bir durumların varlığı ve tespiti halinde idare tek taraflı olarak ihaleyi fesh etme yetkisine sahiptir.

MADDE 8- İhalenin onayı:

8.1. İhale komisyonları tarafından alınan ihale kararları, ita amirlerince karar tarihinden itibaren en geç 15 işgünü içinde onaylanır veya iptal edilir. İta amirince karar iptal edilirse ihale hükümsüz sayılır.

8.2. İhale kararının onaylanması halinde tebligat evrakına ait mektubun posta ile tebliğ edildiği gün ya da tebligat evrakının istekliye imzası alınmak suretiyle tebliğ edildiği gün, kararın istekliye tebliğ tarihi sayılır.

İstekli, tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde bu şartnamede belirtilen kira bedeli, basın ilan bedeli, damga vergisi gibi ihale masraflarını peşin ödeyecektir. Peşinat ve ihale masraflarının 15 gün içinde ödenmemesi durumunda 2886 Sayılı Kanunun 57. maddesi gereğince geçici teminat hiçbir ihtar ve hükme hacet kalmaksızın Belediyemiz bütçesine irat kaydedilecektir.

MADDE 9-2886 sayılı yasanın 6. Maddesinde belirtilen kişiler bu ihaleye giremez.

MADDE 10-Uyuşmazlık halinde Mersin Mahkemeleri ve Mersin İcra Daireleri yetkilidir.

MADDE 11-Belediyemiz 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununa tabi olup, Encümen Komisyonu ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.

MADDE 12-İhaleye katılan istekli şartnameyi okumuş ve kabullenmiş sayılır.

MADDE 13-İhaleye katılmak isteyenler şartnameyi almak zorundadır.

#ilangovtr Basın No ILN01974497