Izmir

Medical Point’te çocuklar hem eğleniyor hem öğreniyor hem de tedavi oluyor

İEÜ MEDİCAL POİNT HASTANESİNİN ÇOCUK BÖLÜMÜNE YERLEŞTİRİLEN AR (ARTIRILMIŞ GERÇEKLİK) VİDEO TEKNOLOJİSİYLE DONATILMIŞ CİHAZ, ÇOCUKLARIN HEM EĞLENMESİNİ HEM DE GELİŞİMLERİNE KATKI SAĞLAMAYI HEDEFLİYOR.

Abone Ol

İEÜ Medical Point Hastanesinin çocuk bölümüne yerleştirilen AR (Artırılmış Gerçeklik) video teknolojisiyle donatılmış cihaz, çocukların hem eğlenmesini hem de gelişimlerine katkı sağlamayı hedefliyor.

İEÜ Medical Point Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları bölümünde AR (Artırılmış Gerçeklik) video teknolojisiyle donatılan cihazı çocukların hizmetine sunuldu. Kinect kamera, LED ekran ve özel yazılımdan oluşan sistemde; kamera ve sensörler ortamı algılayarak nesnelerin konumlarını ve hareketlerini analiz ediyor, bu verilere göre dijital içerikleri ekrana yerleştiriyor. Bu sayede çocuklar, ekranda gördükleri gerçek dünya görüntüsüne 3D nesneler ekleyerek motor becerilerini geliştirip çizimler yapabiliyor. Medical Point Hastanesi yazılım ekibin tarafından geliştirilen sistem sayesinde çocuklar hem motor becerilerini geliştiriyor hem de hastane ortamında keyifli vakit geçiriyor. Bu sistemle birlikte çocukların hastane fobilerini yenmeleri ve kolay tedavi olmaları da hedefleniyor. Medical Point Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Veysi Kubba, “Yenilikçi projeleri desteklemeye devam edeceğiz.” dedi.