Asayiş

Kozmetik şirketi sahibine saldırı soruşturmasında 16 şüpheli yakalandı

İstanbul’da silahla vurularak öldürülen kozmetik ürünleri satan firma sahibi Kemal Çağlar Temel’e yönelik saldırıya ilişkin yürütülen soruşturmada, azmettirici olmakla suçlanan 'Osman' lakaplı Boran D. ile birlikte olayda saldırıyı gerçekleştirdiği ileri sürülen Şahin Ş., olay anında 'gözcü' olarak bulunan M.T.D. ve G.B.’nin de aralarında bulunduğu toplam 16 şüphelinin yakalandığı bildirildi.

Loading...

Abone Ol

Edinilen bilgiye göre, İstanbul’da kozmetik ürünleri satan bir firmanın sahibi Kemal Çağlar Temel, geçtiğimiz Salı günü iş yerinin önünde silahlı saldırıya uğramış, yüzünde cerrahi maske bulunan saldırganların 4-5 el açtığı ateş sonucu Temel hayatını kaybetmişti. Eylemi gerçekleştiren saldırganlar ise olayın ardından yaya olarak kaçıp kayıplara karışmıştı. Cinayete ilişkin yürütülen soruşturma çerçevesinde harekete geçen İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, geniş çaplı çalışma gerçekleştirdi.
Salı günü Üsküdar’da meydana gelen saldırıya doğrudan ya da dolaylı bağlantısı olan kişilerin izini süren polis, azmettirici, tetikçi ve gözcüleri tek tek tespit etti.
İşadamı Kemal Çağlar Temel’in öldürülmesi eyleminde 'Osman' lakaplı Boran D.‘nin azmettirdiği, tetiği çeken saldırganın Şahin Ş. olduğu anlaşılırken, M.T.D. ve G.B.’nin de olay anında 'gözcü' olarak bulunduğu aktarıldı.
Cinayette organize hareket eden suç ağının ev ve iş yerlerini belirleyen emniyet ekipleri, operasyonun düğmesine bastı. Birçok adrese yapılan baskınlarda, azmettirici olmakla suçlanan Boran D. ile birlikte olayda tetiği çektiği iddia edilen Şahin Ş., olay anında 'gözcü' olarak bulunan M.T.D. ve G.B.’nin de aralarında bulunduğu toplam 16 şüphelinin yakalandığı bildirildi. Gözaltına alınan şüpheliler sorgulanmak üzere emniyete götürülürken, şüphelilere ait ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda ise cinayette kullanılan silah dahil olmak üzere 10 ruhsatsız tabanca, 548 mermi, 8 tane 22 kalibre mermi, bir balistik yelek ve bir de polis yeleği ele geçirildi.
Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.