Haber / Yavuz Arslan Karakoç

Sonbaharın eşsiz sakinliği ve doğanın en güzel renklerinin yaşandığı mekanlarda hayatın koşturmasına kısa bir mola vermek istemez misiniz? Enuygun’un huzur ve sakinlik arayanlar için Türkiye’nin doğal güzelliklerine olan rotaları kış öncesi tatil yapmak isteyenler için hazırlandı.

“efficiency” mottosu ile Bilişim Zirvesi’24 geri sayımı başladı “efficiency” mottosu ile Bilişim Zirvesi’24 geri sayımı başladı

Maşukiye

İstanbul’a yakınlığıyla günübirlik gezi tercih edenlerin gözdesi. Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde bulunan Maşukiye, doğal ortama uyumlu alabalık restoranları ve kır bahçeleriyle sonbahar için ideal bir rota sunuyor.

Amasra

Tarihi dokusuyla ön plana çıkan, sonbahar aylarında sunduğu doğal güzelliklerle Batı Karadeniz’in cazibe merkezlerinden biri olan Amasra; Amasra Kalesi ve Bakacak Tepesi ile bu keyfi izlemeye davet ediyor.

Yedigöller

Sonbahar güzelliklerinin görülebileceği en özel lokasyonların başında gelen Yedigöller’de sonbaharda kızaran ve sararan yapraklarıyla göz alıcı bir renk cümbüşü oluşuyor. Patikalarda özellikle yürüyüş yapmayı sevenler için oldukça uygun.

Abant

Sonbaharda gölün etrafındaki ağaçların sarı ve kırmızı tonları, manzaranın daha da etkileyici hale geldiği Abant’ta, göl çevresinde yürüyüş yapabilir, bisiklet kiralayarak çevreyi keşfedebilirsiniz.

Yenice Ormanları

Karabük’e yaklaşık 30-35 dakika mesafede bulunan Yenice Ormanları, Türkiye’nin en büyük ve en etkileyici ormanlık alanları arasında yer alır. Zengin biyolojik çeşitliliği ve yaban hayatıyla dünya çapında sayılı ormanlar arasında yer alan bu büyüleyici bölgede yapacağınız yürüyüşler hem bedeninize hem de ruhunuza iyi gelecek.

Muhabir: Yavuz Arslan Karakoç