Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan: “Mersin’in deprem hazırlık planı yok” Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan: “Mersin’in deprem hazırlık planı yok”

Haber / Ceren Seyran İnan

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Mersin’de kentsel dönüşüm çalışmalarına hız kazandırmak, dirençli ve sürdürülebilir şehirler konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla Kentsel Dönüşüm ve Sürdürülebilir Şehirler Konferansı düzenliyor. Mersin’in depreme dayanıklılığı ve kentsel dönüşüm için yapması gerekenlere dair incelemeler yapan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan’ın da ‘Deprem ve Doğal Afetlere Karşı Dirençli Kentler & Kentsel Dönüşümde Afet Yönetimi’ başlıklı konuşmasının da yer aldığı konferans MTSO Konferans Salonu’nda start verdi.

Açılış konuşmalarıyla başlayan konferansta, Deprem Güçlendirme Derneği Başkanı Sinan Türkkan, Türkiye Değerlendirme Uzmanları Birliği Başkanı Yaşar Bahçeci, Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nesim Ekici’nin de konuşmalarının yer alacağı ilk oturum devam ediyor. Konferansta yer alamayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise gönderdiği mesaj ile başarı dileklerini iletti.

Muhabir: Ceren Seyran İnan