Özel Haber

Kadınlar, Pınar Bayrak için adalet istiyor

Mersin’de evli olduğu erkek Ziya Ecer tarafından öldürülen Pınar Bayrak davası için adliye önünde toplanan Mersin Kadın Platformu üyeleri, açıklama yaparak adalet talebinde bulundu.

Abone Ol

Haber / Barış Çoban

3 Ağustos’ta evli olduğu Ziya Ecer tarafından öldürülen Pınar Bayrak için açılan davanın ara duruşması bugün Mersin Adliyesi 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülüyor. Dava öncesinde açıklama yapan Mersin Kadın Platformu, “Pınar Bayrak ve katledilen tüm kadınlar için adalet istiyoruz” dedi.

Açıklamaya Pınar Bayrak’ın ailesi ve DEM Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca da katıldı.

“Bu cinayet ‘Nasılsa bana bir şey olmaz diyerek’ işlendi”

Platform adına açıklama yapan Fatoş Sarıkaya, ülkedeki kadın cinayetlerinin durmak bilmeden devam ettiğini savunarak Mersin’de yılın ilk 8 ayında 10 kadının öldürüldüğünü belirtti. Pınar Bayrak’ın bu kadınlar biri olduğunu ifade eden Sarıkaya, “Evliliği boyunca sistematik olarak şiddete uğrayan Pınar Bayrak, 3 Ağustos’ta evli olduğu Ziya Ecer tarafından katledildi. Bugün Pınar için; tehditlere, şiddete maruz bırakılan, katledilen her bir kadın için buradayız. Ziya Ecer tarafından uzun süre psikolojik ve fiziksel şiddete maruz bırakılan Pınar Bayrak, ailesinin yanına döndüğünde ise yine evli olduğu erkek tarafından tehdit edilerek eve geri dönmek zorunda kaldı. Kadın düşmanı politikalardan, katliamlara teşvik eden cezasızlıktan, ödül gibi iyi hal indirimlerinden cüret alan bir erkek daha ‘nasıl olsa bana bir şey olmaz’ diyerek tehditlerle hane içine hapsettiği Pınar’ı katletti. Suçlular organize şekilde cinayeti örtbas etmeye çalıştı” ifadelerini kullandı.

“Bu suçun ortakları erkek devlet ve erkek adalettir”

Kadın katliamlarının ortaklarını bildiklerini ve bu cinayetlerin sadece faile bağlı olmadığını iddia eden Sarıkaya, “Bizler bu katliamın ortaklarını biliyoruz. Bu suçu işleyen, Pınar’ı katleden erkek Ziya Ecer’dir. Bu katliamın ortakları organize şekilde delil karartmaya çalışarak suçu örtbas etmeye çalışan aile üyeleridir. Bu katliamın ortakları delileri teslim etmek isteyen aileye ‘sizde kalsın’ diyen kolluk kuvvetleridir. Bu katliamın ortakları, bu suça zemin hazırlayanlar kadın cinayetlerine yokmuş gibi davrananlar, suçu teşvik edenler, tahrik indirimi verenler, kadın düşmanı politikaları birincil devlet görevi haline getirenler, kutsal aile lafı ile kadınları şiddet gördükleri evlere mecbur bırakanlardır. Bu suçun ortakları erkek devlettir, erkek adalettir” dedi.

Davanın takipçisi olacaklarını yineleyen Sarıkaya, adliye önlerinde olacaklarını belirtti.

Koca: “Erkek egemen kadın politikalarına karşı kadınlar için bariyer olacağız”

Pınar Bayrak’ın ailesi Pınar Bayrak davasının peşini bırakmayacaklarını ifade ederken, DEM Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca da yılın ilk 8 ayında yüzlerce kadının öldürüldüğüne dikkat çekti. Sadece Mersin’de 11 kadının öldürüldüğünü söyleyen Koca, “11 dememin sebebi biz Pınar Bayrak davası için buraya gelirken, ‘erkek adalet değil gerçek adalet’ demeye gelirken dün Tarsus’ta bir erkeğin silahlı saldırı sonucu bir kadını daha katlettiğini öğrendik. Mersin Kadın Platformu dehşet verici bir açıklama yaptı. Biz mecliste erkek egemen kadın politikalarına karşı kadınlar için bariyer olacağız. Hem sokaklarda hem de adliye koridorlarında kadınları yaşatmak için mücadelemizi yükselteceğiz” dedi.

Sloganlar ile sona eren açıklamanın ardından kadınlar, 09.45’te görülmeye başlanan davanın takibi için adliyede yerini aldı.