Mersin

Kadınlar, ’Kırsal Mahalle Buluşmaları’nda bir araya geldi

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ’Kırsal Mahalle Buluşmaları’, Tarsus ilçesine bağlı Pirömerli Mahallesi’nde gerçekleştirildi. Buluşmaya katılan üretici kadınlar, açtıkları stantlarda ürünlerini satışa sundu.

Abone Ol

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen ve üretici kadınlarla ziyaretçileri bir araya getiren Kırsal Mahalle Buluşmaları sürüyor. Pirömerli Mahallesi’nde gerçekleştirilen buluşmada, birçok mahalleden gelen kadın üreticiler stant açarak, hem el emeği hem de doğal ürünleri sergileyerek satışa sundu. Buluşmaya katılan Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer de stantları gezerek, kadınlarla sohbet edip bölgeye has ürünleri inceledi. Türküler eşliğinde halayların da çekildiği programda, çocuklar da kendileri için hazırlanan etkinliklerin tadını çıkardı.

Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Seçer, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığının 2019 yılından beri birçok önemli projeyle hem kadınlar hem de çocuklar için hizmet ürettiğini belirtti. Kırsal Mahalle Buluşmaları’nın da bu projelerden biri olduğunu ifade eden Seçer, "Başladığımız günden bugüne yaşanan gelişmeler, bu projenin ne kadar doğru olduğunu gösterdi. Kadın emeğinin değerlendirilmesi, ek bir gelir elde etmesi, bunun yanında hem kentteki hem kırsaldaki kadınların birlik olması açısından bu proje, baştan beri desteklediğim ve içinde olduğum bir proje. Bugün gördüğüm ortam beni oldukça mutlu etti. Üretici kadınlar ile Mersin ve Tarsus merkez ile civar köylerden gelen ziyaretçilerin bir arada eğlenip hoşça vakit geçirmesi, bu etkinliği daha da kıymetlendirdi" dedi.

"Kadınları daha çok üretmeye yönlendireceğiz”

Bölgedeki doğal ürünlerin hasat zamanının geldiğini vurgulayan Seçer, bu açıdan da üretici kadınlara destek vermenin önemine işaret etti. Kadınların sattıkları ürünlerle hem kendilerinin, hem de ailelerinin bazı ihtiyaçlarını karşılayabildiğini, bunun da kadınlara büyük mutluluk ve umut verdiğini dile getiren Seçer, "Bunun yanında kırsal buluşmalar, kentimize de katkı sağladı. ‘Köyümüz Atölye’ ve ‘Örnek Köyler’ gibi projelerin doğmasına sebep oldu. Şu anda Darısekisi Örnek Yörük Köyü var. Bundan sonra Uzuncaburç’ta yapılacak. Böylelikle Mersin’deki köylerimizin hem atölye olarak, hem örnek köy olarak tanınırlığı ve üretim miktarı daha da artacak. En önemlisi, bu projeyle artık üretmekten vazgeçmeyeceğiz. Kadınları daha çok üretmeye yönlendireceğiz" diye konuştu.

Üretici kadınlar etkinlikten memnun

Üretici kadın stantlarında yer alan Dorak Mahallesi sakinlerinden Zarife Eren, etkinlik sayesinde hem kendilerinin hem de çevre köylerden gelen üreticilerin satış yaptığını kaydetti. Lavanta üreticisi Saadet Durmaz ise bu tür etkinlikler sayesinde daha fazla müşteriye ulaştıklarını söyledi.