Haber / Barış Çoban

Rant uğruna deniz kaplumbağaları ve kum zambakları da yok oluyor Rant uğruna deniz kaplumbağaları ve kum zambakları da yok oluyor

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), “Gelirde Adalet Vergide Adalet” şiarıyla aybaşında başlattığı işçi buluşmalarını sürdürüyor. İşçi buluşmalarının ardından bölgesel mitingler düzenleyecek olan DİSK, bu mitinglerin ilki olan Akdeniz ve Çukurova Bölgesel Mitingini Mersin’de Özgecan Aslan Meydanı’nda gerçekleştirecek. Güçlü katılımın beklendiğini mitinge, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve Genel Yönetim Kurulu (GYK) üyeleri de katılacak.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu konuya ilişkin yaptığı bilgilendirmede, “13 Eylül’de Mersin’de, Akdeniz ve Çukurova Bölge Mitingi, 20 Eylül’de İzmir’de ise Ege Bölge Mitingi düzenleyeceğiz. İstanbul, Ankara ve diğer bölge mitinglerinin tarihleri ilerleyen günlerde duyurulacak. 1 Ekim sonrası TBMM’ye sunduğumuz vergide adalet yasasının geçmesi için, işyerlerinden, sokaklardan, meydanlardan üretimden gelen gücümüzü kullanmak dahil olmak üzere sesimizi yükselteceğiz” dedi.

Miting 13 Eylül Cuma günü saat 15:00’da Özgecan Aslan Meydanı’nda gerçekleştirecek.

Muhabir: Barış Çoban