Özel Haber

Instagram’a gelen erişim engeli şikayetleri de artırdı

Abone Ol

Haber / Yavuz Arslan Karakoç

2 Ağustos itibariyle başlayan Instagram’a erişim engeli hala devam ediyor. Erişim engeli nedeniyle Sanal Özel Ağ (VPN) kullanımı artarken, bu artış şikayetleri de beraberinde getirdi. Şikayetvar’a ulaşan kullanıcılar yasakla ilgili görüşlerini açıklarken verilere göre kurumla ilgili şikayetler son bir haftada yüzde 162 arttı.

Instagram yasağıyla ilgili platforma gelen bazı şikayetlerse şöyle sıralandı:

“Ekonomi yerlerde, evden çıkıp sosyalleşemez, bir yere gidip nefes alamaz olduk. Tek sosyal bağlantımız olan Instagram'a da engel koydunuz. Artık yakında nefes almamıza da engel gelir.”

“Neden Instagram sosyal medya erişimi kısıtlandı? ‘Net bir şekilde hassasiyetlerimiz belli. Oradaki eksiklikler belli. O eksiklikleri giderdikleri an yani diyelim ki bir saat sonra biz o engeli kaldırmış olacağız.’ demişsiniz. Hassasiyetinizi belli ettiniz ama eksiklikten söz etmemişsiniz. Burada 85 milyonun özgürlüğünü kısıtlıyorsunuz. Lütfen doğru düzgün açıklama yapın ya da hiçbir şeye kalkışmayın.”
“Instagram’ı kapattınız. Ben oradan para kazanıyorum, satış yapıyorum. Bu milletin zararını nasıl karşılayacaksınız? Reklam vermiştim, param gitti. Benim zararımın hesabını kime, nasıl vereceksiniz? 2 kuruş para kazanıyoruz. Sizin sayenizde o da gitti. Mağdur ettiğiniz bu kadar insanın resmen parasına el koydunuz. Size zahmet bizim milletin zararını karşılayın.”

VPN’lerle ilgili gelen şikayet konular şöyle sıralandı:

VPN kullanımı sırasında ortaya çıkan güvenlik sorunları,

VPN bağlantısının sık sık kopması,

VPN hizmetinin yavaş olması,

VPN aboneliği ücretlerinin yüksekliği.