Barış Çoban

Mersin'in Çamlıyayla ilçesindeki Kisecik Mahallesi’nde yer alan Kisecik Kanyonu, yeşil doğasıyla görenleri hayran bırakıyor.

Toros Dağlarının eteklerindeki Kisecik Kanyonu, yöre halkı tarafından "saklı cennet" olarak da anılıyor.

Dar ve keskin virajların alındığı zorlu yolculuğun ardından ulaşılabilen 3 kilometre uzunluğundaki Kisecik Kanyonu, doğa sporları ve fotoğraf meraklılarının akınına uğruyor.

Yeşil ve maviyi dik yamaçlar arasında birleştiren kanyon, yaklaşık 1000 rakımlık yüksekliğiyle de Çukurova'nın sıcağında bunalanlara serinleme imkanı tanıyor.

Kimi ziyaretçi kanyonun buz gibi suyunda yüzerken, kimi ziyaretçi ise iki dağ arasında sal gezisiyle gözleri kamaştıran bir yolculuğa çıkıyor.

Mersin Edebiyat ve Sanat Kampı’ndan hayvanlar için farkındalık oluşturulacak Mersin Edebiyat ve Sanat Kampı’ndan hayvanlar için farkındalık oluşturulacak

İşletmeci tarafından makaralı sistemle kurulmuş bir sala binerek, ve makaranın çekilmesiyle ile 300 metre ilerleyebilirsiniz kanyonun içinde. İki kayalık yamacın arasındaki daracık akarsuda sal ile ilerlerken bambaşka bir dünyaya gidebilirsiniz.

Kisecik Kanyonu, özellikle yöre halkı tarafından piknik için de çok tercih edilen bir mekan. Piknik için ücretli masaları kullanabileceğiniz gibi buradaki işletmede satılan ve yöresel bir yiyecek olan sıkmayı da deneyebilirsiniz.

Muhabir: Barış Çoban