Özel Haber

“İfade özgürlüğü kısıtlamasıdır” diyen AYM’nin sitesine girilemiyor

Instagram erişiminin engellenmesi sonrası İletişim Başkanlığı’nın yetkilerine kısıtlama kararı alan Anayasa Mahkemesi’nin internet sitesine girilemiyor.

Abone Ol

Haber / Ceren Seyran İnan

BTK’nın Instagram için aldığı erişim engeli kararının ardından Anayasa Mahkemesi duyuru yaparak “İfade özgürlüğünün kısıtlanması” yorumuyla İletişim Başkanlığı’nın yetkilerini kısıtladığını açıkladı. Anayasa Mahkemesi, 66 numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 5. maddesiyle (14) numaralı İletişim Başkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’ne eklenen 6/A maddesinin (c) ve (ç) bentlerinin iptaline karar verdi. Bu kararla birlikte, İletişim Başkanlığı'nın Stratejik İletişim ve Kriz Yönetimi Dairesi Başkanlığı'na verilen Türkiye'ye yönelik tehdit analizi ve dezenformasyonla mücadele görevleri geçerliliğini yitirdi. Bu karar, İletişim Başkanlığı'nın yetkilerinin sınırlandırılması anlamına geliyor.

Anayasa Mahkemesi’nin kararı konuşulurken AYM internet sitesine hata neden gösterilerek giriş yapılamıyor. İletişim Başkanlığı’ndan ise yeni bir açıklama gelmedi.