Özel Haber

İçel Sanat Kulübü’nden dolu dolu mitoloji günü

Mersin kent ve kültür tarihine dair çalışmalarını genişleten İçel Sanat Kulübü, ‘Mersin’de Mitolojinin İzdüşümü’ etkinliği ile mitoloji günü düzenliyor. Programın detaylarını Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Alkar ile konuştuk.

Abone Ol

Haber / Ceren Seyran İnan

 ‘Mersin’de Mitolojinin İzdüşümü’ adıyla mitoloji günü düzenleyen İçel Sanat Kulübü, 21 Eylül’de ziyaretçilerini bekliyor. Mitoloji ve İnançların Kesişimi, Mitoloji, Sanat ve Semboller, Türk ve Yerel Mitolojiler başlıklı oturumlarda çeşitli yazarlar, Mersin Üniversitesi öğretim görevlileri yer alarak mitlerin dünyasını katılımcılarla buluşturacak. 21 Eylül Cumartesi saat 10.00’da başlayacak mitoloji gününün detaylarını İçel Sanat Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Alkar ile konuştuk.

“Şarap tanrısından, Şahmeran’a kadar mitolojik değerleri konuşacağız”

İçel Sanat Kulübü’nün felsefe ve arkeoloji günleri hakkında da konuşan Alkar, mitolojik, kültürel ve turizm anlamında bu değerleri anlamanın önemini vurguladı. Bölgenin kent ve kültür tarihi bakımından derinliğinden bahseden Alkar, “Buralar hep bir değer. Bizler bunu çok önemsiyoruz. İçel Sanat Kulübü ailesi olarak hocalarımızla bunu değerlendiriyoruz. Mitoloji günü olarak tertipledik. Türkiye’de mitolojiyi anlatan çok kıymetli hocalarımız var. Biz buradan Ümit Aydınoğlu Hocamız kanalıyla hem mitoloji gününü hem arkeoloji gününü organize ettik. Ümit Hocamız Mersin Üniversitesi Arkeoloji Bölüm Başkanı ve Uzuncaburç Kazı Başkanı. Onunla bir günü tümüyle buna ayırdık. Sabah 10’da başlayacağız. Hem astroloji hem büyücülük gibi mitolojik anlamda anlatımlar olacak. Şarap tanrısından, Şahmeran’a kadar çeşitli mitolojik değerleri konuşacağız. Nedir, ne değildir bunu konuşacağız” dedi.

“Mersinlilik bilincine etkisi olacak”

Mersin’in kent ve kültür değerlerine katkıları hakkında konuşan Akar, “İçel Sanat Kulübü 35 yıldır farkındalığı her anlamda sağlamaya çalışıyor. Biz iki gün arkeoloji günü yaptıktan sonra üçüncü gün o bölgeye gider orada anlatırız misafirlerimize. 550’nin üzerinde sit alanı var Mersin’de. Ören yerleri var. Biz bunlardan etkileniyoruz. Kent kültürü ve Mersin’in değerleri anlamında etkileniyoruz. Bir hazinenin olduğunu görüyoruz. Bu kıymetli eserlerin yaptığımız çalışmalarla, hocalarımız tarafından anlatılması kent kültürüne de Mersinlilik bilincine de aidiyet duygusuna da etkisi olacağını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

İçel Sanat Kulübü olarak çalışmalarına yıl boyunca devam edeceklerini belirten Alkar, Mersinlileri 21 Eylül Cumartesi 10.00-17.00 saatleri arasında mitoloji günü etkinliğine davet etti.