Özel Haber

Her 100 reklamın 33’ü Instagram’daydı

BTK tarafından erişime kapatılmasıyla günlerdir gündemden düşmeyen Instagram, Türkiye’deki dördüncü büyük platform olarak yerini alırken, reklamcılık konusunda da önemli pay sahibi.

Abone Ol

Haber / Ceren Seyran İnan

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun 2 Ağustos itibariyle erişime kapattığı Instagram konusunda tartışmalar devam ederken, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Instagram ile görüşmelerin ve sürecin devam ettiğine dair açıklamada bulundu. Türkiye’de popüler olan ve 57 milyondan fazla kullanıcıya sahip olan sosyal medya platformu Instagram’ı ayda 50.6 milyon kişi ziyaret ediyor.

Gemius Türkiye verilerine göre; cinsiyet dağılımına göre neredeyse birbirine denk olan kullanıcılar arasında yaş grupları ise 25-34 ve 35-44 şeklinde dağılım gösteriyor. Aynı zamanda ticari açıdan da erişim engelinin zarar vereceği düşünülürken, Instagram reklamcılık açısından büyük bir paya sahip. Medya satın alımlarını ifade eden gösterim verisinin dağılım yüzdesine göre her 100 reklamdan 33’ü Instagram’da yer alıyordu. Instagram’a en fazla reklam veren kategoriler arasında ilk sırada e-ticaret yer alırken, küçük ve orta ölçekli işletmeler ön plana çıkıyor. Kendi içinde medya, kişisel bakım ve seyahat en çok yer alan sektörler oldu. Instagram’ın kapalı durumda olması en çok küçük ve orta ölçekli işletmeler aracılığıyla ticaret yapan kişilerde tepkiyle karşılanmaya devam ediyor.