Şanlıurfa

Hazırlık kursları büyük ilgi görüyor

HAZIRLIK KURSLARI BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

Abone Ol

Şanlıurfa’da gençlerin eğitim hayatlarında başarılı olması için tüm imkanlarını seferber eden Eyyübiye Belediyesi’nin Süleymanşah Gençlik Merkezi’nde açtığı üniversite sınavlarına hazırlık kursları büyük ilgi görüyor. Özel kurslardan daha iyi imkanlarla donatılan merkezde sınavlara hazırlanan gençler, geleceğe umutla bakıyor.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş’un desteği ile belediye bünyesinde açılan kurslara giderek 2024 Yüksek Öğretim Kurumları Sınavına (YKS) hazırlanan 196 genç başarı elde ederek istedikleri üniversitelere yerleşti. Bu başarının ardından ilçe halkı belediye bünyesinde faaliyet gösteren gençlik merkezi, sınav hazırlık merkezleri ve eğitim otaklarına akın etti. Belediye bünyesindeki kurslar kısa sürede 2025 YKS’ye hazırlanan yeni adaylarla dolmaya başladı.

Süleymanşah Gençlik Merkezi’ndeki üniversite hazırlık kurslarına başlayan gençler, burada sunulan imkanları görünce şaşırdıklarını belirterek, özel kurumlarda bile bu kadar imkan olmadığını ifade etti. Gençlere yönelik birçok eğitim kursunun düzenlendiği Süleymanşah Gençlik Merkezi’nde açılan üniversiteye hazırlık kurslarındaki dersler, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezinin destekleriyle uzman öğretmenler tarafından veriliyor. Sınıfların dışında bilgisayarlı çalışma salonları ve etüt salonlarında ders çalışan üniversite adayları, kafeterya hizmetlerinden de ücretsiz faydalanıyor.

Ders kitapları, soru bankaları ve kırtasiye malzemeleri Eyyübiye Belediyesi tarafından karşılanan üniversite adayı gençler, sınavların yapılacağı tarihe kadar günlerinin büyük kısmını Süleymanşah Gençlik Merkezinde geçirecek.