Özel Haber

Hamileler sıcak havalardan daha fazla etkileniyor

Kadın hastalıkları ve doğum uzmanı doktorlar, özellikle Mersin gibi sıcak ve nemli havanın yoğun yaşandığı yerlerde bebek bekleyen anne adaylarını daha fazla etkilediğini söyledi. Uzmanlar, hamilelerin güneşin dik geldiği saatlerde dışarı çıkmaması gerektiğine dikkat çekti.

Abone Ol

Haber / Barış Çoban

Gebeliğe bağlı hormonal ve fizyolojik değişiklikler, alınan kilolar, kan akışının artması, solunum kapasitesinin azalması, kalp hızının fazla olmasının sıcaklık ve nemin daha fazla hissedilmesine yol açtığına dikkati çeken uzmanlar, sıcak hava ve nemin hamilelerde halsizlik, terleme, günlük işlerde, yürürken çok çabuk yorulma ve sokağa çıkmak istememe gibi durumlara yol açabileceğini kaydetti.

Uzmanlar, hamilelere sentetik ve dar giysilerden kaçınmaları, keten, pamuklu ve bol kıyafetler giymelerini tavsiye ederek, "En az 2 litre sıvı tüketilmeli, ılık duş alınmalı, güneşin dik geldiği 11.00-16.00 saatlerinde mümkün olduğunca dışarı çıkılmamalı" önerisinde bulunuyor.

Hamilelerin yaz aylarında şekerli ve gazlı içeceklerden kaçınması gerektiğini vurgulayan uzmanlar, güneşin etkisinin azaltılması ve ultraviyole etkisinin hissedilmemesi için koruma faktörlü güneş kremleri kullanılmasını önerdi.