Özel Haber

Günübirlik tatilcilerin kirlettiği Boğsak’ta şikayetler artıyor

Mersin’in mavi bayraklı koylarından biri olan Boğsak’ta denize girmek isteyen vatandaşlar, günübirlik tatilcilerin bıraktığı çöp ve atıklardan şikayetçi.

Abone Ol

Haber / Ceren Seyran İnan

Mersin’in doğal güzellikleri arasında yer alan ve mavi bayrak sahibi koylarından Boğsak kıyıları kirlilikle karşı karşıya kalıyor. Haber merkezimize ulaşan bir vatandaşın kirletilen kıyılara dair isyanı ve kumsalın kirletilmiş hali dikkat çekiyor. Yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktalarından biri olan Boğsak, bölge halkının da gözdesi olan koylardan bir tanesi. Sabah saatlerinde denize girmek isteyen vatandaşların karşılaştığı çöplerden oluşan manzara tatilcileri ve bölgedeki vatandaşları rahatsız ediyor. Çareyi kıyıyı temizlemekte bulan vatandaş durumu şu sözlerle ifade ediyor:

“Kirliliğin yüzde 70’ini tekneler oluşturuyor. Aynı zamanda Mersin merkezden ve çevre illerden gelen günübirlikçiler çöplerini bırakarak gidiyorlar. Günübirlik tatilciler bir daha gelmeyecek gibi birçok çöpü, günlük atıkları öylece bırakıp gidiyor. Denize girmek için geldiğimde bu manzarayla karşılaşıp çöpleri toplamaya başladım. 6 battal boy çöp poşetini dolduran atıkları toplayarak 2 saatte anca temizledim.”