Haber / Aysun Koç Aydoğan

Türk basınının usta kalemlerinden Güneri Cıvaoğlu, 85 yaşında hayatını kaybetti. Dengesini kaybederek düşen ve başını çarpan Usta Gazeteci Cıvaoğlu, yoğun bakımda tedavi altına alınmıştı. Bu sabaha karşı hayatını kaybeden Cıvaoğlu’nun acı haberi sevenlerini yasa boğdu.

Kültür tatili sevenler buraya: Size özel destinasyonlar hazır Kültür tatili sevenler buraya: Size özel destinasyonlar hazır

Güneri Cıvaoğlu kimdir?

30 Temmuz 1939'da Ankara'da dünyaya gelen Güneri Cıvaoğlu; Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde öğrenciyken Akis Dergisi ve Yeni İstanbul Gazetesi'nde muhabir olarak gazeteciliğe adım attı.

Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu'nun kuruluş sürecinde sabah haberlerini hazırlayan ekipte yer aldı. Strasbourg Üniversitesi'nde bir süre ekonomi okudu. Tercüman gazetesinin genel yayın yönetmenliğini üstlendi. Güneş gazetesinin ortakları arasındaydı ve uzun süre genel yayın yönetmenliğini de yürüttü. 1986-1996 yılları arası Sabah Gazetesi’nde köşe yazarlığı yaptı, Show TV'de yöneticilik yaptı. 1996'dan beri Milliyet Gazetesi’nin başyazarıydı. Kanal D'de Ana Haber Bülteni’nin sunuculuğunu yaptı. Aynı kanalda 'Durum' başlıklı televizyon programını sunan Cıvaoğlu, son olarak 'Şeffaf Oda' programı ile de sevenlerinin karşısına çıkıyordu.

Muhabir: Aysun Koç Aydoğan