Eğitim

Girne Üniversitesi’nden iki akademisyen, dünyanın en etkili bilim insanları listesinde

GİRNE ÜNİVERSİTESİ

Abone Ol

Girne Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Akbar Abbasi ve Yrd. Doç. Dr. Mehdi Shahedi Asl, Stanford Üniversitesi’nin hazırladığı, dünya genelinde en etkili bilim insanlarını belirleyen araştırmada yüzde 2’lik dilimde gösterildi.

“Uygulamalı Bilimler”, “Sanatlar ve Beşeri Bilimler”, “Ekonomik ve Sosyal Bilimler”, “Sağlık Bilimleri” ve “Doğa Bilimleri” olmak üzere beş ana alan altında 175 alt bilim kategorisinin incelendiği araştırma sonuçlarına göre, Girne Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Görevlileri Prof. Dr. Akbar Abbasi ve Yrd. Doç. Dr. Mehdi Shahedi Asl sıralamada yer aldı. Elsevier veri tabanında yer alan akademisyenlerin değerlendirildiği liste “kariyer boyu” ve “son bir yıllık” performanslar baz alınarak hazırlandı.

Prof. Dr. İlkay Salihoğlu: “Üniversitemizin araştırma odaklı eğitim anlayışını güçlendiriyor.”

Girne Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, Prof. Dr. Akbar Abbasi ve Yrd. Doç. Dr. Mehdi Shahedi Asl’ın dünyanın en etkili bilim insanları arasında yüzde 2’lik dilime girmesinin, üniversitenin akademik başarısı ve araştırma kalitesinin bir kanıtı olduğunu vurguladı. Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, bu başarının, Girne Üniversitesi’nin uluslararası akademik arenada yer edinmesinin yanı sıra, yükseköğrenimdeki standartları sürekli yükseltme hedefinin de bir parçası olduğunu belirtti. Bu tür başarıların genç akademisyenler için ilham kaynağı olduğunu ve üniversitenin araştırma odaklı eğitim anlayışını güçlendirdiğini ifade eden Prof. Dr. Salihoğlu, ayrıca, üniversitenin bilim ve teknoloji alanında ilerlemeye kararlılığını pekiştirdiğini de ifade ederek, öğretim elemanlarını bu önemli başarılarından dolayı tebrik etti.