Haber / Ceren Seyran İnan

1 haftada 2 milyon 823 bin 859 araç denetlendi 1 haftada 2 milyon 823 bin 859 araç denetlendi

İsrail’in on binlerce sivili katlettiği savaş birinci yılında da devam ediyor. Savaşı protesto etmek isteyen insanlar çeşitli ülkelerde eylem çağrıları yaparak meydanları doldurdu. ABD'nin New York şehrindeki Times meydanında toplanan protestocular, İsrail'e silah ambargosu çağrısı yaparak Gazze’ye destek sloganları attı. Washington'da da Beyaz Saray'ın önünde toplanan binden fazla gösterici, İsrail'in en önemli askeri müttefiki olan Amerikan hükümetinden sağlanan desteklerin geri çekilmesini talep etti.

Almanya’nın başkenti Berlin’de binlerce kişi Filistinlilere destek sloganlarıyla sokakları doldurdu. Almanya'nın Hamburg kentinde de 950 kişinin katılımıyla düzenlenen eylemde, Filistin ve Lübnan bayrakları taşıyan eylemciler ‘soykırımı durdurun’ sloganları attı. Fransa'nın Paris, Lyon, Toulouse, Bordeaux ve Strasbourg kentlerinde, İtalya'nın da başkenti Roma'da binlerce kişi sokağa döküldü. Avustralya'nın da Sydney ve Melbourne kentlerinde Filistin ile dayanışma gösterileri düzenlendi. Fas'ta da binlerce kişi hem Filistin halkı hem de Lübnan'la dayanışma gösterisi düzenledi.

İstanbul’da da düzenlenen eylemde yüzlerce kişi Filistin ile dayanışma çağrılarını yükseltti. Filistin Eylem Komitesi’nin düzenlediği eylemde Taksim’deki Atatürk Kültür Merkezi (AKM) önünde toplanan insanlar Dolmabahçe’ye kadar sloganlarla yürüdü. Yürüyüş sırasında ‘Filistin direnişi kazanacak, soykırımcı İsrail ve suç ortakları yenilecek’ yazılı pankart açan yüzlerce kişi, ‘Denizlerin’in izinde Filistin’in yanında’, ‘Her yer Filistin her yer direniş’, ‘Soykırımcı İsrail hesap verecek’ ve ‘Nehir’den Deniz’e özgür Filistin’ sloganları attı.

Muhabir: Ceren Seyran İnan