Haber / Barış Çoban

Fransa’da düzenlenen Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımımız ilk karşılaşmasını Hollanda karşısında 2-3 kazanmıştı. İkinci maçını Dominik Cumhuriyeti karşısında oynayan Filenin Sultanları, Dominik’i de 3-1 devirerek çeyrek finale yükselmeyi garantiledi. Milli voleybolcumuz Melissa Vargas, 31 sayı alarak yine en skorer oyuncumuz oldu. Pek süre alamayan Mersinli milli voleybolcumuz Derya Cebecioğlu ise skor katkısı sunamadı. Filenin Sultanları gruptaki son maçını İtalya karşısında oynayacak.

Filenin Sultanları ilk sette iyi bir performans sergileyemeyerek hatalar yaptı ve seti 21 – 25 kaybetti. İlk sette oyuna dahil olan Mersinli milli voleybolcumuz Derya Cebecioğlu, bir dakikadan az süre aldı.

İkinci sete iyi başlayan millilerimiz, mükemmel bir performans göstererek skoru eşitledi. Filenin Sultanları ikinci seti 25 – 18 kazandı.

Üçüncü sete de iyi başlayan millilerimiz, psikolojik üstünlüğü de sağlayarak Dominik Cumhuriyeti’ni köşeye sıkıştırdı. Filenin Sultanları üçüncü seti 25 – 22 kazanarak, 2- 1 öne geçti. Üçüncü sette, servis kullanmak için oyuna dahil olan Cebecioğlu, servisi kullandıktan sonra oyundan alındı.

Dördüncü sete de iyi başlayan taraf millilerimiz oldu. Filenin Sultanları son seti de 25 – 15 alarak, maçı kazandı. Dominik Cumhuriyeti karşısında 3 – 1 galip gelen Filenin Sultanları, çeyrek finale yükselmeyi garantiledi.

Akdeniz’de hava sıcaklığı düşüyor Akdeniz’de hava sıcaklığı düşüyor

Melissa Vargas mükemmel bir performans sergileyerek yine takımın en skorer oyuncusu oldu. Vargas, Dominik karşısında 31 sayı kaydetti.

Gruptaki son maçını 4 Ağustos’ta İtalya karşısında oynayacak olan Filenin Sultanları, karşılaşmaya çeyrek finale kalmanın rahatlığıyla gidecek.

Muhabir: Barış Çoban