Özel Haber

Fernas işçilerinin direnişine Mersin’den destek

Bağımsız Maden İşçileri Sendikası’na üye oldukları için işten çıkarılan Fernas Madencilik işçilerinin 52 gündür süren direnişine Mersin’den destek verildi.

Abone Ol

Haber / Ceren Seyran İnan

Soma’da 52 gündür işten çıkarıldıkları için oturma eylemi ve açlık grevi yapan maden işçilerine Mersin’de emek ve demokrasi güçleri tarafından destek verildi. Bağımsız Maden İşçileri Sendikası’na üye oldukları için işten çıkarılan işçiler Ankara Kurtuluş Parkı’nda yaptıkları eylemle sesini duyurmaya çalışıyor. İşçiler, ücretlerin iyileştirilmesi, işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemlerinin alınması ve ‘sendika üyeliği nedeniyle işten atılan’ arkadaşlarının işe alınmasını talep ediyor.

Fernas’ta bir 301 daha olmasın”

Mersin’den emek demokrasi güçleri bileşenleriyle birlikte SSK İl Müdürlüğü önünde açıklama gerçekleştirerek işçilere destek çağrısı yaptı. Kurumlar adına açıklama yapan Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası İl Temsilcisi Nebil Birtek, işçilerin anayasal haklarının çiğnendiğini savunarak, AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasiroğlu’nun ortak olduğu şirkette işçilerin sesine kulak tıkanıldığını iddia etti. Daha önce yaşanan madenci ölümlerini işaret ederek “Fernas’ta bir 301 daha olmasın. Bizler bir kez daha Fernas’ta arkadaşlarımızın cesetlerini teşhis etmek zorunda kalmayalım” diyen Birtek, işçilerin taleplerini şöyle sıraladı:

“İşçi sağlığı ve iş güvenliği önlemleri eksiksiz olarak uygulansın.

Soma ortalaması gözetilerek maaşlar iyileştirilsin ve banka promosyonları ödensin.

Sendikalı olduğu için işten atılan işçiler geri alınsın.”