Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ve Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan, New York’ta gerçekleştirilen Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu çerçevesinde bir araya geldi.

Bakan Kacır: "Tüm dünyanın takip ettiği BM toplantıları İHA’dan duyrulmuş oldu, İHA’yı bu vizyonundan dolayı kutluyorum” Bakan Kacır: "Tüm dünyanın takip ettiği BM toplantıları İHA’dan duyrulmuş oldu, İHA’yı bu vizyonundan dolayı kutluyorum”

Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu nedeniyle ABD’nin New York kentine gelen Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, temaslarına devam ediyor. Bayramov, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ın girişimiyle gerçekleştirilen üçlü toplantı kapsamında Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan ile bir araya geldi.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Taraflar, mümkün olan en kısa süre içinde barış ve devletlerarası ilişkilerin tesis edilmesine dair anlaşmanın sonuçlandırılması için ek çaba gösterilmesi konusunda mutabakata vardı" denildi.

Blinken, Bayramov ve Mirzoyan arasındaki son üçlü görüşme 10 Temmuz 2024’te ABD’nin başkenti Washington DC’de gerçekleştirilmişti.

Kaynak: iha