Denizli

DTO gençlerin geleceklerine yön veriyor

DENİZLİ TİCARET ODASI'NIN (DTO) GELECEĞİN MESLEKLERİ EĞİTİM SEMİNERLERİ SERİSİ GENÇ GİRİŞİMCİLERE YÖNELİK GELECEĞİN MESLEKLERİ VE İŞ FİKİRLERİ KONULU EĞİTİMLE DEVAM ETTİ. KATILIMCILARA; YAZILIM, YAPAY ZEKÂ, OTOMASYON VE ENDÜSTRİ 4.0 ALANINDA GERÇEKLEŞEN İLERLEME VE DEĞİŞİMLER ANLATILDI.

Abone Ol

Denizli Ticaret Odası’nın (DTO) Geleceğin Meslekleri Eğitim Seminerleri serisi genç girişimcilere yönelik ’Geleceğin Meslekleri ve İş Fikirleri’ konulu eğitimle devam etti. Katılımcılara; yazılım, yapay zekâ, otomasyon ve endüstri 4.0 alanında gerçekleşen ilerleme ve değişimler anlatıldı.

DTO’nun öncülüğünde başlatılan Denizli Organize Sanayi Bölgesi (DOSB), Çalışma ve İş Kurumu Denizli İl Müdürlüğü, Güney Ege Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu ve DTO iştiraklerinden Denizli Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi’nin (ABİGEM) iş birliğiyle yürütülen Geleceğin İnsana Yakışır İşlerinin Denizli’de Nitelikli Kadın ve Erkek İş Gücü İçin Teşvik Edilmesi Projesi devam ediyor. Proje kapsamında düzenlenen Geleceğin Meslekleri Eğitim Seminerleri serisi büyük ilgi görüyor. Eğitimden bu kez Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Denizli Genç Girişimciler Kurulu (GGK) üyeleri faydalandı. Pamukkale Teknokent Genel Müdürü ve Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Ovalı’nın sunumuyla gerçekleşen Geleceğin Meslekleri ve İş Fikirleri seminerinde yazılım, yapay zekâ, otomasyon ve endüstri 4.0 alanlarındaki teknolojik gelişmeler aktarıldı. DTO hizmet binasındaki eğitim, katılımcıların sorularının yanıtlanması ve etkinliğin anısına toplu halde fotoğraf çektirilmesiyle sona erdi.

“Bugünün gençleri, geleceğin yatırımcıları”

Eğitimlerine katılımın yoğun olmasından büyük memnuniyet duyduklarını dile getiren Prof. Dr. Ovalı, “Bugün aramızda bulunan arkadaşlar, aslında bugünün genç işverenleri olsalar da geleceğin yatırımcıları. Onlarla, ‘Dünyadaki gelişimlerle ilgili neler yapmalıyız? Firmamızı, personelimizi ve kendimizi bu alanda nasıl geliştirmemiz?’ sorularının cevabını aradık. Ayrıca bu hızlı gelişmenin Denizli’yi, ülkemizi ve dünyayı nasıl etkilediğini ve bizim bunlara karşı nasıl önlemler almamız gerektiği üzerine farkındalık oluşturmak istedik” dedi.

TOBB Denizli Genç Girişimciler İl İcra Kurulu Başkanı Bekir Çakır ise Denizli Ticaret Odası’nın ve iştiraki Denizli ABİGEM’in katkılarıyla, Prof. Dr. İsmail Ovalı tarafından güzel bir eğitim aldıklarını söyleyerek DTO Başkanı Uğur Erdoğan ile ekibine kendilerine bu imkânı sundukları için teşekkür etti. Çakır, “Geleceğin meslekleri semineri, bizde yeni bir ufuk oluşturdu. Arkadaşlarda farklı bakış açısının oluşmasını da sağladı. Hocamız, geleceğin meslekleriyle ile ilgili teknolojinin nasıl geliştiği ile yapay zekanın hangi aşamaya ulaştığından bahsetti. Bu sayede ikinci ve üçüncü nesil genç kuşaklar olarak aslında geleceğin mesleklerinin ne tarafa gittiğini, trendin hangi yönde olduğu hakkında bilgi sahibi olduk. Etkinlik, verimli geçti. Teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

Geleceğe dair iş planlamalarını yaptık

İnşaat Mühendisi Kutbettin Samet Göksu, güzel bir eğitime katıldıklarını belirterek yapay zekâ ile ilgili bilgiler aldıklarını ve geleceğe dair iş planlamalarını yaptıklarını ifade etti.

Kardelen Leblebi Kuruyemiş Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi sahiplerinden Musa Yılanlı da teknoloji ve yapay zekayı mevcut işlerinde kullanarak geleceğe dönük yeni iş fikirleri hakkında önemli fikirler edindiklerini söyledi. Yılanlı, “Edindiğimiz bilgilerin sektörlerimizin sürdürülebildiğini sağlayarak yeni ve güzel yollar açacağını ümit ediyoruz. Bu konuda bize eğitim veren Prof. Dr. İsmail Ovalı hocamız ile Denizli Ticaret Odamıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz” dedi.

“Genç girişimcilerimiz geleceğimiz”

DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, genç girişimcileri Denizli’nin geleceği olarak gördüklerini ve önemsediklerini söyledi. Onların nitelikli ve iyi yetişmesi için var güçleriyle çalıştıklarını ifade etti. Eğitime gösterdikleri yoğun ilgiden dolayı da teşekkür etti.