Şanlıurfa

Dicle Elektrik’ten Şanlıurfa’ya 21 milyon TL değerinde aydınlatma yatırımı

DİCLE ELEKTRİK’TEN ŞANLIURFA’YA 21 MİLYON TL DEĞERİNDE AYDINLATMA YATIRIMI

Abone Ol

Şanlıurfa’nın çeşitli cadde ve sokaklarında aydınlatma çalışmalarını sürdüren Dicle Elektrik, Karaköprü ilçesine bağlı Doğukent Mahallesi’nde 21 milyon TL’lik yatırımla 166 aydınlatma direğinin montajını tamamladı.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan altı ilde sürdürülebilirlik odaklı elektrik dağıtım hizmeti veren Dicle Elektrik, Şanlıurfa’daki aydınlatma yatırımlarına bir yenisini daha ekledi. Karaköprü ilçesine bağlı Doğukent Mahallesi’nde gerçekleştirilen 21 milyonluk TL tutarındaki aydınlatma şebeke yatırımı tamamlanarak devreye alındı. Mahallede yer alan cadde ve sokaklar, 166 LED aydınlatma direği ile ışıklandırılarak daha güvenli ve aydınlık hale getirildi.

Yatırımlar LED dönüşüm planına uygun

Kaliteli, kesintisiz ve kaypsız enerji dağıtımı misyonuyla çalışmalarını sürdüren dağıtım şirketi, Karaköprü’deki Doğukent Mahallesi’nde 104 ile 106’ncı caddeleriyle bağlantılı olan 1241, 1182 ve Umut Can sokakları ile Mimar Sinan Bulvarında sürdürdüğü aydınlatma projesini tamamladı. Devreye alınan 21 milyon TL tutarındaki aydınlatma projesinde kullanılan LED aydınlatma lambaları ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın 2024-2030 Ulusal Enerji Verimliliği Eylem Planı çerçevesindeki LED dönüşümü planına uyuldu.

“Yatırımlarımız sürecek”

Yatırım çalışmaları hakkında açıklamalarda Dicle Elektrik Şanlıurfa İl Müdürü Naci Obut, “Şanlıurfa’mızın her noktasında enerjilendirme, aydınlatma, elektrik şebekesi yenileme, bakım ve onarım çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdürüyoruz. Son olarak Doğukent Mahallemizde aydınlatma standartlarını yükseltecek yatırımızı hayata geçirdik. Şebeke altyapısını güçlendirmek ve Şanlıurfa halkının yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla yatırımlarımızı ara vermeden sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.