Bilişim Zirvesi, insan ve yapay zeka iş birliğini işleyecek Bilişim Zirvesi, insan ve yapay zeka iş birliğini işleyecek

Haber / Barış Çoban

Bu sabah Adana’nın Kozan ilçesinde birer dakika arayla 4,6, 4,5 ve 4,0 büyüklüğünde 3 ayrı deprem meydana geldi. Meydana gelen depremler, kentte panik ve endişeye yol açtı. Şehir genelinde binalarda bazı küçük hasarlar meydana gelirken, can kaybı ve büyük çaplı hasarın yaşanmadığı bildirildi.

6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve on binlerce vatandaşımızın hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan iki yıkıcı depremi doğru bilen Avustralyalı gökbilimci Frank Hoogerbeets, Adana’da meydana gelen depremlerin ardından Adana’yı uyardı.

Deprem kahini olarak da tanınan Hoogerbeets, başka iller hakkında da deprem uyarıları yaptı.

Ekran Görüntüsü 2024 08 07 135144

Sosyal medya platformu olan X üzerinden paylaşımda bulunan Hoogerbeets, Türkiye’yi gösteren bir harita yayınlayarak, “Kısa vadede daha güçlü bir sarsıntı yaşanması muhtemel” dedi.

Hoogerbeets’in paylaştığı haritada Adana, Kilis, Hatay, Kayseri, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Osmaniye gibi çok sayıda ilin etkilenebileceği gözlendi.

Takipçilerinin sorularını da yanıtlayan Hoogerbeets, Ağustos ayının 4,6 büyüklüğündeki bir deprem için kritik olduğunu dile getirdi.

Ünlü deprem bilimci aynı paylaşımında Balkan ülkelerinde de bazı bölgelerde deprem olabileceği konusunda uyarılarda bulundu.

Frank Hoogerbeets kimdir?

6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş depreminden önceki tahminiyle dikkat çeken ve kamuoyunda 'deprem Kahini' olarak bilinen Avustralyalı gökbilimci Frank Hoogerbeets, aynı zamanda şarkıcı ve söz yazarı kimliğiyle de tanınıyor. 2002 yılında depremlerle ilgili Ditrianum adlı siteyi kuran Hoogerbeets, “En İyi Avustralyalı Gökbilimciler” listesinin üçüncü sırasında yer alıyor.

Muhabir: Barış Çoban