Mersin

Çocuklar hayvan bakımevini gezdi

MERSİN'İN MERKEZ İLÇE YENİŞEHİR BELEDİYESİ MEHMET SADIK GÜRSOY BECERİ TEMELLİ EĞİTİM MERKEZİ (BETEM) VE YENİŞEHİR İLKÖĞRETİM OKULU ÖĞRENCİLERİ, 'DÜNYA HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ' DOLAYISIYLA YENİŞEHİR BELEDİYESİ GEÇİCİ HAYVAN BAKIMEVİ VE REHABİLİTASYON MERKEZİ’Nİ GEZDİ.

Abone Ol

Mersin’in merkez ilçe Yenişehir Belediyesi Mehmet Sadık Gürsoy Beceri Temelli Eğitim Merkezi (BETEM) ve Yenişehir İlköğretim Okulu öğrencileri, ’Dünya Hayvanları Koruma Günü’ dolayısıyla Yenişehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ni gezdi.

Yenişehir Belediyesi, çocuklarda hayvan sevgisi ve sorumluluk bilinci oluşturmak amacıyla farkındalık oluşturmaya devam ediyor. Yenişehir Belediyesinin kurduğu hayvan bakımevini ’Dünya Hayvanları Koruma Günü’ kapsamında ziyaret eden çocuklar, hayvanların bakım ve rehabilitasyon süreçlerini yerinde gözlemledi. Bakımevinde görevli veteriner hekimler tarafından hayvan hakları, bakım süreçleri ve hayvan sahiplenmesi hakkında öğrencilere bilgiler verildi. Ziyaret sırasında çocuklar, merkezdeki hayvanlarla birebir ilgilenip onları besleyerek hayvan dostlarıyla keyifli vakit geçirdi.

Hayvan sevgisi bilinciyle yetişen çocukların gelecekte daha duyarlı ve şefkatli bireyler olacağına dikkat çeken Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Hayvan haklarına saygılı bireyler yetiştirmek, daha yaşanabilir ve sevgi dolu bir geleceği inşa etmemize yardımcı olacak. Hayvanlar bizim yaşam arkadaşlarımız. Onlara hak ettikleri değeri vermek, her birimizin sorumluluğunda. Çocuklarımızı bu bilinçle yetiştirmeyi amaçlıyoruz” dedi.