Haber / Ceren Seyran İnan

Deniz Yücel

Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Sümbül: “Okullar, sağlıksız ortamlarda açıldı” Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Sümbül: “Okullar, sağlıksız ortamlarda açıldı”

Sokak hayvanlarının uyutulmasını da içeren Hayvan Hakları Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM’de görüşülmeye başlandı. CHP MYK toplantısı sırasında gündeme dair açıklamalar yapan CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, teklif konusunda alacakları tavrı aktardı. Yasa teklifine "hayır" oyu kullanacaklarını, CHP'li hiçbir belediyenin de 'ötanazi'yi uygulamayacağını duyuran Yücel, “Sokak hayvanlarının yaşam hakkı, tıpkı bizler gibi kutsal ve dokunulmazdır. İnsan olmanın en büyük sorumluluğu, her canlının yaşamını korumak ve savunmaktır. Buradan da herkese duyurmak istediğimiz şey: Sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik ötanazi uygulamasını CHP’li hiçbir belediye kabul etmeyecek ve uygulamayacaktır. Sokak hayvanlarının yaşam hakkını sonuna kadar savunmaya devam edeceğiz” dedi.

Seçer: “Kısırlaştırma yöntemiyle popülasyonu sınırlama yoluna gideceğiz”

Vahap Secer Il Danisma

Geçtiğimiz günlerde Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen CHP Mersin İl Danışma Kurulu Toplantısı’na katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, sokak hayvanlarıyla ilgili yasa teklifine tepki göstererek kısırlaştırma yöntemini kullanacaklarını açıkladı. Hayvanseverlerin rahat olmasını gerekenleri yapacaklarını söyleyen Seçer, “Biz herkesin belediye başkanıyız, canların da belediye başkanıyız. Bu yasal düzenlemeyi bir belediye başkanı olarak uygun görmüyorum. ‘Hangisini uyutup uyutmayacağına sen karar ver ve bunu yap, yapmazsan seni hapis cezasıyla cezalandırırım’ diyor. Milletvekillerimiz bu konuda meclis kürsüsünden gerekeni söyleyeceklerdir, bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Herkes sorumluluğunu yapacak. Kısırlaştırma yöntemiyle popülasyonu sınırlama yoluna gideceğiz. Daha medeni şartlarda yapacağız. Gereken bütçeyi biz ayarlarız. Çalmıyoruz, çaldırmıyoruz, israf etmiyoruz. Biz bütçemizi yaparız” dedi.

Muhabir: Ceren Seyran İnan