Özel Haber

Çevreciler, MIP’e suç duyurusunda bulundu

Liman Genişletme Projesine karşı MIP’e suç duyurusunda bulunan Mersin Çevre Platformu üyeleri, projenin kente ve çevreye ciddi zararlar verdiğini savundu.

Abone Ol

Haber / Barış Çoban

Mersin International Port’un (MIP) bütün tepkilere rağmen Mersin Limanı’nı “Liman Genişletme Projesi” adı altında genişletmesine tepki gösteren Mersin Çevre Platformu, Mersin Adliyesi’ne giderek suç duyurusunda bulundu. Adliye önünde Mersin Çevre Platformu adına açıklama yapan Avukat Semra Kabasakal, kentin en önemli yeşil alanlarından biri olan Atatürk Parkı’nın yok edilmek istendiğini savundu. Çevreciler, Atatürk Parkı’nda liman istemediklerini dile getirdi.

“Denizde çok ciddi kirlilik yaratılacak”

Avukat Semra Kabasakal, dip taramasından çıkacak asbest ve ağır metal içeren malzemelerin denizde çok ciddi kirlilik yaratacağına dikkat çekti. Kabasakal, “Bu kirliliğin insan sağlığına, deniz canlılarına, deniz ekosistemine zarar verecek. MIP rant uğruna çevre kanununu ve yönetmelikleri çiğneyerek, halk sağlığını hiçe sayıyor. MIP, kent ve insanlık suçu işlediği ve çevreyi kasten kirlettiği için suç duyurusunda bulunuyoruz. Dolgu işleminin durdurulmalı ve proje iptal edilmesi için Mersin Valiliği’ne ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne sesleniyoruz” dedi.

Çevreciler açıklamanın ardından suç duyurusunda bulundu.