Haber / Ceren Seyran İnan

Mersin Devlet Opera ve Balesi, dünyaca ünlü ‘Carmen’ operasını sahnelemeye hazırlanıyor. Genel provalarını tamamlayan Carmen ekibi kapalı gişe için saatleri sayıyor. Rejisör Haldun Özörten'in sahneye koyduğu Carmen operasında Mersin Devlet Opera ve Balesi Orkestrası'nı Andrea Francesco Solinas yönetecek. Dekor tasarımı Çağla Çitkaya'ya, kostüm tasarımı Sevtaç Demirer'e, ışık tasarımı Tarı Deniz'e, koreografisi Özlem Şenormanlılar ve Ender Üçdemir'e ait olan eserin koro şefliğini Anıl Aydın üstleniyor. Çocuk korosu şefi ise Reyhan Bezdüz olacak. 19 Ekim 2024 Cumartesi günü saat 20:00’da Opera Sahnesi’nde prömiyer yapacak olan eser, izleyecekler tarafından heyecanla bekleniyor.

Mersin Eğitim-Sen Kadın Meclisi öğretmenlere giyim dersi verilmesini protesto etti Mersin Eğitim-Sen Kadın Meclisi öğretmenlere giyim dersi verilmesini protesto etti

Carmen hakkında

Fransız besteci Georges Bizet’e ait ola eserin librettosu, Prosper Mérimée’nin kısa romanından uyarlanarak Ludovic Halévy ve Henri Meilhac tarafından yazılmıştır. İlk kez 1875 yılında Paris’te sahnelenen eser, başlangıçta sert eleştiriler alsa da, Bizet’in ölümünün ardından büyük bir başarı elde ederek dünya çapında ün kazandı. Hikaye, İspanya'nın Sevilla kentinde bir tütün fabrikasında çalışan Carmen’in etrafında döner. Güzelliğiyle tüm erkekleri etkileyen Carmen, disiplinli hayat süren asker Don José’nin kalbini çalar. Ancak aşkı ve özgürlüğü arayan Carmen, kısa sürede Don José'den sıkılarak boğa güreşçisi Escamillo’ya yönelir. Bu durum, tüm karakterlerin yaşamlarını tehlikeye atacak dramatik olayları tetikler.

Muhabir: Ceren Seyran İnan