Haber / Gülsen Kaya

Mersin’de sadece kadın çalışanların olduğu yerler çok az sayıdayken, Türkuaz Çevre Danışmanlık Şirketi’nde sadece kadınlar çalışıyor.

U20 Kulüpler Ligi’nin şampiyonu ENKA oldu U20 Kulüpler Ligi’nin şampiyonu ENKA oldu

İş yerindeki kadın mühendisler ve firma sahibi İş Kadını Evren Erdoğan Diker, Mersin Haber Merkezi’ne konuştu.

Kadınların iş yaşamında çok yer alması için uzun yıllardır mücadele ettiğini belirten Diker, “25 yıldır çevre mühendisliği yapıyorum. Çevre alanında firmamız kurulduğu günden bu yana sadece kadınlarla çalışıyor. Şimdi firmamızda 6 kadın çevre mühendisiyle çalışıyoruz. Sadece kadınlarla çalışmamızın sebeplerinden bir tanesi de kadın ve çevre olgusu birbirine çok yakışmasıdır. Çünkü kadının elinin değdiği her şey çok güzel oluyor. Biz çevremiz için çok çalışıyoruz. Mücadele ediyoruz. Kadınlarla çalışmak çok güzel ve o kadar da rahattır. Kadınlarla çalışmak çok zevkli. Kadının gücü her zaman önemlidir. Kadınlarla sahaya tesislere indiğimizde büyük bir ilgi görüyoruz. Genelde saha arazi işi erkek işidir algısını kırdık. Bizi tebrik ediyorlar. Kadınlara pozitif ayrımcılık olsun diye sadece kadınları istihdam ediyoruz” dedi.

“Kadınlarla çalışmak çok güzel”

İş yerinde çalışan Çevre Mühendisi Ezgi Öz ise sadece kadın çalışanlarının olduğu bir yerde çalıştığı için kendini mutlu ve şanslı hissettiğini ifade ederek, “Normalde kadın patronlarla çalışmanın çok zor olduğunu diye biliyordum. Ancak asla öyle değilmiş. Evren Hanımla çalışınca anladım. Şimdi çalıştığım iş yerinin sahibi kadın ve Evren Erdoğan Diker Hanımla çok iyi anlaşıyoruz. İyi çalışıyoruz. Kadınlarla çalışmak çok güzel” diye konuştu.

İş yerinde çalışan bir diğer kadın Çevre Mühendisi Dilek Ceyda Tokdil de, 2 yıldır kadın işverenle çalıştığı için mutlu olduğunu kaydederek “Bu iş yerinde çalışmaktan çok mutluyum, bunun en büyük sebebi ise kadın patron olması ve iş yerinde sadece kadın çalışanların olması. Bir iş yeri sahibinin kadın olmasının avantajları çok. Örneğin derdimizi, bir sorunumuzu rahatça anlatabiliyoruz. Beraber birçok şeyi paylaşabiliyoruz. İyi ki kadınlarla çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Muhabir: Gülsen Kaya