Haber / Aysun Koç Aydoğan

Paribu Cineverse, bu hafta sonu da iddialı filmleri sinemaseverlerle buluşturmayı sürdürüyor. Vizyonda yer alan filmlerin yanı sıra bu hafta ilk kez seyirciyle buluşacak olan filmler şu şekilde olacak:

Dengeler, Kabir Azabı: İnsi ve Cinni, My Hero Academia: Sıra Sende, Cesur Prenses: Sihirli Ülke (Rebellious), Cille 2069, Tembeller Ailesi (The Sloth Lane) ve Usta ile Margarita.

Bu hafta vizyonunun öne çıkanları

Cihangir Ceyhan, Erol Babaoğlu ve Tanju Bilir’in başrollerini paylaştığı Dengeler, amatör bir sokak boksörünün hayatta kalma mücadelesine odaklanarak aynı olayları üç farklı karakterin gözünden aktarıyor. Sokak boksörü Ferit Kamacı, annesine verdiği kalbi sözü tutmak ister ve bu amaçla ringe çıkar. Yenilmesi beklenen müsabakada Ferit, mafyanın desteklediği profesyonel rakibini nakavt eder. Aynı gece Ferit’in ağabeyi Ali’nin uğradığı suikast eklenince işler iyice karışır.
Senaristliğini ve yönetmenliğini Gökhan Arı’nın yaptığı Kabir Azabı: İnsi ve Cinni, bir kaza sonucu kocasını kaybeden bir kadının hikayesini konu ediniyor.

My Hero Academia: Sıra Sende, büyük bir tehlike ile karşı karşıya olan bir grup öğrencinin hikayesini konu ediniyor.

Cesur Prenses: Sihirli Ülke (Rebellious), kendisini kaçıranlara meydan okuyan cesur bir prensesin hikayesini konu ediyor. Kötü bir büyücü olan Kezabar, dik başlı, cesur prensesi kaçırır. Nişanlısının kaçırıldığını öğrenen zeki genç, onu bulmak için bütün yeteneğini kullanacağı destansı bir yolculuğa çıkar.

Cille 2069, zorlu bir mücadeleyle karşı karşıya olan bir ekibin hikayesini konu ediniyor. Cille dünyası karışmış bir haldedir. İnsanlar ve Ezakiler diyarına yeni bir kavim gelmiştir. Kayra, Rehzen, Solin, Talu ve Müdrik amca, Cille yolunda amansız bir mücadeleyle karşı karşıyadır.

KESK’li kadınlardan Uluslararası Kız Çocukları Günü’nde açıklama KESK’li kadınlardan Uluslararası Kız Çocukları Günü’nde açıklama

Haftanın fantastik film Usta ile Margarita, kendini edebi bir skandalın ortasında bulan bir yazarın hikayesini konu ediniyor. 1930'ların Moskova’sında ünlü bir yazar Sovyet devleti tarafından sansürlenir; romanı yasaklanır ve tiyatro galası iptal edilir. Sadece birkaç gün içinde dışlanmış biri haline gelir. Bu talihsizliklerden ilham alan yazar, Woland adlı şeytanın yazarın çöküşünden sorumlu olan herkesten hicivli bir şekilde intikam aldığı yeni bir roman tasarlar.

Muhabir: Aysun Koç Aydoğan