Haber / Alper Yetgün

Bilişim Zirvesi, insan ve yapay zeka iş birliğini işleyecek Bilişim Zirvesi, insan ve yapay zeka iş birliğini işleyecek

21. Uluslararası Bodrum Bale Festivali’nde seçkin eserler Devlet Opera ve Balesi aracılığıyla seyircilerle buluşmaya devam ediyor. Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nün düzenlediği Türkiye’nin ilk ve tek bale festivali olan 21.Uluslararası Bodrum Bale Festivali’nde birçok şehrin opera ve bale rejilerinin hazırladığı eserler seyircilerden tam not alıyor. Kısa zamanda seyirci rekoru kıran festivalde Mersin Opera ve Balesi’nin hazırladığı ‘Muhteşem Gatsby’ büyük ilgi gördü. Son 20 yılın seyirci rekoru kırıldı.

F. Scott Fitzgerald’ın en önemli eseri olan ‘Muhteşem Gatsby’, zengin ve gizemli Jay Gatsby ile umutsuzca aşık olduğu Daisy Buchanan arasında geçen olaylar, bir başka roman karakterinin gözünden (Nick Carraway) anlatılır. Romandaki aşk temasının ekseninde “Caz Devri” tasvir ediliyor. Eser edebiyat dünyasının klasikleri arasında yer almakla kalmamış, bir çok kez beyaz perdeye ve sanatın diğer alanlarına uyarlanarak da herkes tarafından bilinen bir üne kavuştu. Koreografisi ve librettosu ödüllü koreograf A.Volkan Ersoy ile G. Armağan Davran’a ait olan ‘Muhteşem Gatsby’ balesinin müzik düzenlemeleri eserin orkestra şefliğini de üstlenen Aytuğ Ülgen tarafından yapıldı.

21. Uluslararası Bodrum Bale Festivali 22 Ağustos’a dek seyircilerle buluşmaya devam edecek. 21-22 Ağustos tarihlerinde M. Theodorakis’in ‘Zorba’sı Ankara Devlet Opera ve Balesi aracılığı ile sanatseverlerle buluşacak. 

Editör: Alper Yetgün