Haber Merkezi

Uluslararası Lions 118-U Yönetim Çevresi’nin 1. Kabine Toplantısı, Gürcistan’ın Batum şehrinde, Türkiye için büyük anlam taşıyan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda gerçekleştirildi. Etkinlik, havai fişek gösterileriyle adeta bir şölen havasına büründü ve Lions Kulübü üyelerinin “Topluma hizmet etmek” sloganıyla yola çıktığı 118-U çevresinin her şehirden gelen katılımcıları, bağlılıklarını ve dayanışmalarını gösterdi.

Toplantıda, Lions Kulübü’nün yeni yöneticileri belirlendi ve görev teslim töreni yapıldı. Önceki dönem görev yapan Lions üyelerine ödüller takdim edilirken, yeni dönemde kabinede görev alacak üyelere başarılar dilendi. Görev takdimlerinin ardından 1. Kabine Toplantısı düzenlendi ve yönetim çerçevesinin gelecekteki planları ve stratejileri hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.

Toplantının ardından 118-U Yönetim Çevresi 2024-2025 Dönem Genel Yönetmeni Dr. Cengiz Kurt, Batum’da faaliyet gösteren Türk derneklerini ziyaret etti. İlk olarak Gürcistan Batum Başkonsolosluğu’na giden Dr. Kurt, Başkonsolos Rıza Kağan Yılmaz ile Lions Kulübü’nün çalışmaları hakkında bilgi verdi ve üstün misafirperverliği için teşekkür etti.

Gaziler Günü Aliağa’da törenle kutlandı Gaziler Günü Aliağa’da törenle kutlandı

Dr. Kurt ayrıca, Gürcistan/Batum MÜSİAD ziyaretinde iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Burada, evrensel değerlerin ve sivil toplum örgütlerinin önemine dikkat çekti. Türkiye’nin güçlü yönlerini ve Lions Kulübü’nün uluslararası etkisini vurguladı. Türkiye’nin sınırlarının ötesinde iz bırakma amacıyla işbirliğine hazır olduklarını belirtti ve Lion’ların karşılıksız hizmet anlayışının önemini ifade etti.

Mersin Bölge Başkanlarından ve Federasyon Başkan Danışmanı Aylin Yeşilova, Mersinli Lion’ların toplantıya büyük ilgi gösterdiğini belirtti. Mersin’de yaşayan Lion’lar ve Federasyon Başkanının görevlendirdiği kabine üyeleri, üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirme ve gönüllülük hissiyle planlamalar yapma fırsatını değerlendirdiklerini ifade etti. Mersin için yapılacak çalışmalar üzerine değerlendirmelerde bulunarak, toplantıdan döndüler.

Kaynak: HABER MERKEZİ