Haber / Ceren Seyran İnan

Hayvanları Korumu Kanunu’nda yapılan tartışmalı ‘uyutulma’ maddesini de içeren yasa değişikliği Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Yasaya dair görüşmeler devam ederken yasayı uygulamayacaklarını ifade eden CHP’li belediyelerin neler yapacağı konuşulurken bir kampanya çağrısı Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’den geldi.

Başkan Seçer, sosyal medya hesabından yayınladığı video ile yasanın yürürlüğe girdiğini söyleyerek, önceki yasada belediyelerin görevlerinin neler olduğunu anlattı. “Önceki yasada belediyeler sokak hayvanlarını toplayıp bakımlarını yapıyor, kısırlaştırıyor ve mümkünse sahiplendiriyorlardı. Mümkün değilse sokağa geri bırakıyorlardı. Yeni yasada yine belediyeler bu işlemleri yapacak. Eğer sahiplendiremiyorsa artık sokağa salmayacak. Onları tutacak ve ihtiyaç görülmesi halinde bu hayvanlar uyutma adı altında öldürülecekler” diyen Başkan Seçer, hayvanları öldürmek değil yaşatmaktan yana olduklarını ifade etti.

The Guardian’dan ‘Türkiye Hakkında En İyi 5 Kitap’ seçkisi The Guardian’dan ‘Türkiye Hakkında En İyi 5 Kitap’ seçkisi

Uzun süren çalışmaların sonrasında bir kampanya hazırladıklarını belirten Seçer, kısa zaman içinde Mersinlilerin bu kampanya hakkında bilgilendirileceklerini söyledi. Tüm yurttaşlara kampanyaya katılma çağrısı yapan Seçer, “Tam da burada siz değerli yurttaşlarımızın desteğine ihtiyacımız var. Önümüzdeki günlerde Mersinli hemşerilerimize bu konuyla ilgili kampanya tanıtımı yapacağız. Herkesi bu kampanyaya dahil olmaya çağırıyoruz” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin başlatacağı kampanya merak konusu olurken ilerleyen günlerde belediyeden detaylı bilgilendirme bekleniyor.

Muhabir: Ceren Seyran İnan