Özel Haber

Baro Başkanı Özdemir mazbatasını aldı

12-13 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilen Mersin Barosu Olağan Genel Kurulu’nda yeniden başkan seçilen Avukat Gazi Özdemir mazbatasını teslim aldı.

Abone Ol

Haber / Gülsen Kaya

Mersin Barosu Olağan Genel Kurulu’nun tamamlanmasının ardından bin 126 oy alarak yeniden başkan seçilen Av. Gazi Özdemir Mersin Adliyesi’nde yapılan mazbata teslim töreniyle mazbatasını alarak yeni dönem görevlerine başladı. Genel Kurulda Divan Başkanlığı görevini yapan Av. Uğur Uğuz’dan mazbatasını alan Özdemir, “Göreve ilk geldiğimizde, görevimizi ifa ederken önceliğimizin mesleğimiz ve meslektaşımız olduğunu, herhangi bir siyasi oluşum içerisinde olmadan baromuzu tüm meslektaşlarımızın katılımı ile birlikte yöneteceğimizin sözünü vermiştik. Bugün huzurlarınızda bize gösterilen güven sonucunda vermiş olduğumuz sözleri yerine getirmenin mutluluğunu yaşamaktayız. Biz daima sizlerden aldığımız güç ve destek ile görevlerimizi yerine getirmeye çalıştık ve bundan sonra da yine sizlerin gücü ve desteği ile bize tevdi edilen görevlerimizi yerine getirirken vermiş olduğumuz sözlerin arkasında duracağız. Başkanlık ve kurullardaki görevlerimizi yerine getirirken daima hukuktan ve siz değerli meslektaşlarımızdan aldığımız güç ile hareket edeceğiz. Seçimlerde bize bir kez daha yüklediğiniz sorumluluğun ve duyulan güvenin bilincindeyiz. Bu bilinçle ve gururla var gücümüzle çalışacağız” diyerek yeni dönemde aynı azimle çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.

“Tek renk gibi çalışacağız”

Başkanlığının geçen dönemini de referans göstererek ulaşılabilir ve sorun çözen bir yönetim kurulu çalışmasını devam ettireceklerini belirten Özdemir, “Şehrimizde ve ülkemizde başta avukat hakları olmak üzere, insan haklarının, kadın haklarının, çocuk haklarının, hayvan haklarının ve çevre haklarının savunulması, Atatürk ilke ve devrimleri ile cumhuriyetimizin yaşatılması, laik-sosyal-hukuk devletinin korunması konusunda Baro yönetimi olarak üzerimize düşen tüm sorumlulukları yerine getireceğiz” dedi.

Ayrı listelerde yarıştığı meslektaşlarıyla da birlikte tek renk gibi çalışacaklarını ifade eden Özdemir, seçim döneminde verdiği tüm sözlerini tutacağının garantisini verdiğini söyledi.