MSK, Bursa’yı evinde yenmek istiyor MSK, Bursa’yı evinde yenmek istiyor

Haber / Alper Yetgün

Marsh McLennan şirketler grubunun bir parçası olan Mercer, aşırı sıcaklar nedeniyle işverenleri çalışma ortamları için önlemler almaya davet etti. Aşırı sıcaklık, pek çok solunum ve kalp-damar hastalığını tehdit ettiği kadar depresyon gibi zihinsel sağlığı da tetikliyor.

Aşırı sıcaklığın çalışan sağlığı ve refahı üzerindeki etkilerinin yanı sıra hayati önem taşıyan tedarik zincirlerini sekteye uğratıyor, iş verimliliğinin azalmasına ve sayısız ekonomik etkiye neden oluyor. Bunun sonucunda her yıl 675 milyar saatlik iş kaybı olduğu hesaplanıyor; bu da küresel gayri safi yurt içi hasılasının kabaca yüzde 1,7'sine karşılık geliyor.

İşverenler, çalışanlara ısı stresinin ne olduğu, sağlıklarını ve güvenliklerini nasıl etkilediği ve sıcaklık seviyesinin ne zaman ve kimler için kritik olduğu konularında eğitim verebilir, çalışma saatlerini buna göre düzenleyebilir.

Uzun vadeli yatırım ihtiyaçları için kamu-özel sektör ortaklıklarının geliştirilmesinde ve uzun vadeli planlara entegre edilmesinde yarar var. Hem işveren hem de çalışanların birlikte hareket ederek; daha fazla ağaçlandırma çalışması yaparak ya da çalışmalara katılarak, kapalı yürüyüş yolları gibi gölgeleme alt yapısının düzenlenmesini destekleyerek, kentsel havalandırma yollarının kullanılabilirliği artırılarak, otomobillerden kaynaklanan sera gazı ile ısı emisyonlarındaki azalmalarına katkı sağlayarak uzun vadeli çalışmalar yürütülebilir.

Editör: Alper Yetgün