Ankara

Ankara Kalkınma Ajansı 8. Ulusal Fotoğraf Yarışması’na başvurular 1 Aralık’ta sona erecek

ANKARA'NIN COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLERİ TEMALI ANKARA KALKINMA AJANSI 8. ULUSAL FOTOĞRAF YARIŞMASI'NA BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR.

Abone Ol

Ankara Kalkınma Ajansı’nın "Ankara’nın Coğrafi İşaretli Ürünleri" teması ile düzenlenen 8. Ulusal Fotoğraf Yarışması’na başvurular 1 Aralık’ta sona erecek.

Ankara Kalkınma Ajansı, Ankara’nın coğrafi işaretli ürünlerini tanıtmak ve markalaştırmak amacıyla Ankara Kalkınma Ajansı 8. Ulusal Fotoğraf Yarışması düzenliyor. Başvuruların 1 Aralık tarihine kadar devam edeceği yarışma ile Ankara’nın coğrafi işaretli ürünlerinin tanıtımı ve bilinirliğinin artırılması, yerel üreticilerin desteklenmesi ve ekonomik katkılarının güçlendirilmesi, yerel ürünlerin tüketiciye sunulması ve pazarlanması yoluyla bölgenin ekonomik kalkınmasının teşvik edilmesi, geleneksel üretim yöntemlerinin korunması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması, Ankara’nın kültürel zenginliklerinin vurgulanması ve Ankara’nın değerlerine ilişkin farkındalığın artırılması hedefleniyor.

Yarışmanın başladığı tarih itibarıyla Ankara’ya ait 41 adet coğrafi işaretli ürün tescili bulunurken, yarışma süresince yeni tescil edilecek ürünler de yarışmaya dahil edilecek. Yarışma başvuruları, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu’nun (TFSF) web sitesi üzerinden yapılıyor.