Adana

Altınoran, Sinematek Adana ve Altın Koza’dan ortak sezon açılışı

Adana Başkent Üniversitesi Kışla Yerleşkesi Toplantı ve Sergi Salonunda 24 Eylül 2024 Salı günü saat 20.00’de yapılacak sezon, Kıbrıs’tan sinema yönetmeni Derviş Zaim'in "Tavuri" isimli filmini Derviş Zaim'in katılımıyla açılacak

Abone Ol

Altınoran, Sinematek Adana Ve Altın Koza el ele vererek 2024 sezonunu birlikte gerçekleştiriyor.
Adana Başkent Üniversitesi Kışla Yerleşkesi Toplantı ve Sergi Salonunda 24 Eylül 2024 Salı günü saat 20.00’de yapılacak sezon, Kıbrıs’tan sinema yönetmeni Derviş Zaim'in "Tavuri" isimli filmi Derviş Zaim'in katılımıyla izlenecek.
Altınoran Düşünce ve Sanat Derneği Başkanı S. Haluk Uygur, "Tavuri" kelimesi size çok yabancı gelebilir. Tavuri, Kıbrıs'ta "Şeytan" anlamına geliyor. Derviş Zaim'in sekiz yaşından beri tanıdığı, Mağusalı Mustafa Serttaç'ın lakabı bu. Kıbrıslıların ona bu lakabı takmasının nedeni ise, dünyanın en zeki dolandırıcısı olmasındandır. Hapisteyken bile yattığı Lefkoşa Hapishanesini iki kez dolandırabilecek kadar zeki biri Tavuri” dedi.
Uygur şöyle devam etti:
“Zaim bu filmde, böyle bir zekanın dolandırıcılığa yönelmesinden yola çıkarak; suç, suça bağımlılık ve özgürlük kavramlarını, dünyaya, toplumsal ahlak anlayışından farklı bir bakış açısıyla bakan birinin yaşamı içinden sorguluyor. Unutmayın 24 Eylül Salı Saat 20.00 Adana Başkent Üniversitesi, Kışla Yerleşkesi, Toplantı Ve Sergi Salonunda buluşalım” ifadelerini kullandı.