Haber / Ceren Seyran İnan

Hava sıcaklıkları Batı’da düşmeye başladı Hava sıcaklıkları Batı’da düşmeye başladı

Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi’nde yapılan ödül gecesi ve kapanışla sona eren 31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde ödüller dağıtıldı. 11 filmin 16 kategoride yarıştığı Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda Murat Fıratoğlu’nun yönettiği ‘Hemme’nin Öldüğü Günlerden Biri’ adlı film en iyi film seçildi. Burak Çevik ise ‘Hiçbir Şey Yerinde Değil’ filmi ile En İyi Yönetmen Ödülü’nü alırken aynı zamanda Jüri Özel Ödülü’ne de layık bulundu.

Erkan Tahhuşoğlu’nun ‘Döngü’ filmi ile Selen Örcan ve Doğuş Algün’ün ‘Ölü Mevsim’ filmi En İyi Senaryo Ödülü’nü paylaştı. Yarışmada, En İyi Müzik Ödülü, ‘Yeni Şafak Solarken’ ile Son Of Philip’in, En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü ‘Yeni Şafak Solarken’ ile Peter Zeitlinger’in, En İyi Sanat Yönetmeni Ödülü, ‘Hiçbir Şey Yerinde Değil’ ile Erim Gayretli’nin ve En İyi Kurgu Ödülü de ‘Gecenin Kıyısı’ ile Rainer Nigrelli’nin oldu. En İyi Kadın Oyuncu Ödülü, ‘Ölü Mevsim’ adlı filmindeki performanslarıyla Funda Eryiğit ve Ece Yaşar’a verilirken, Yardımcı Rolde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü, yine aynı filmdeki rolüyle Nesrin Uçarlar’ın oldu. En İyi Erkek Oyuncu Ödülü, ‘Ölü Mevsim’ ile Erdem Şenocak’a ve ‘Gecenin Kıyısı’ ile Ahmet Rıfat Şungar’ın olurken; Yardımcı Rolde En İyi Erkek Oyuncu Ödülü, ‘Ölü Mevsim’deki oyunculuğuyla Serkan Ercan’a verildi.

8 filmin yarıştığı Ulusal Belgesel Film Yarışması’nda En İyi Belgesel Film Ödülü İlkay Nişancı’nın ‘Zamanın Kıyısında Sınav’ adlı filmine verildi. Adana’da çekilmiş kısa filmlerin yarıştığı ve müzisyen Canset Özge Can, sinema yazarı ve akademisyen Rıza Oylum ile yönetmen ve akademisyen Serdar Sabuncu jüriliğinde yapılan Adana Kısa Film Yarışması’nda ise Muhittin Yüceli’nin yönettiği ‘Zamanın Ustası’ adlı film, 10 bin TL değerindeki En İyi Film Ödülü’nün sahibi oldu. Şükran Yiğit’in aynı adlı kendi romanından uyarladığı ‘Burası Radyo Şarampol’ adlı projesine En İyi Uyarlama Senaryo Ödülü, Hakan Bıçakçı’nın aynı adlı romanından Barış Kefeli, Hakan Bıçakçı ve Nükhet Taneri’nin senaryosunu yazdığı ‘Uyku Sersemi’ adlı projeye de Jüri Özel Ödülü verildi.

Muhabir: Ceren Seyran İnan