Haber / Gülsen Kaya

Bu sene 31.’si düzenlenen Adana Altın Koza Film Festivali’nde yeni yarışma kategorisi olan Edebiyat Uyarlaması Uzun Metraj Senaryo Yarışması için finale kalan eserler açıklandı. Festivale gelen 53 başvurudan 7 tanesi finale geçmeye hak kazandı.  Anna Maria Aslanoğlu, Mine Söğüt ve Seren Yüce’den oluşan jüri kazanan senaryoya karar verecek. Festival kurulu yeni eklenen yarışmanın amaçlarını şu sözlerle açıkladı:

 “Yarışmanın amacı, edebiyatımızın önemli eserlerinin sinemaya uyarlanmasını teşvik ederek, yapımcı ve yaratıcıların yeni filmler üretmesine maddi ve manevi katkı sunmaktır. Sinemamızda edebiyat uyarlamaları önemli bir yer tutmaktadır. Sinema ile edebiyatın buluşacağı bu yarışmanın her iki alanda yaratıcılığı, üretkenliği ve çeşitliliği artırması, güçlü eserlere dikkat çekmesi hedeflenmektedir.”

Alzheimer hastalığının yükselişi önlenemiyor Alzheimer hastalığının yükselişi önlenemiyor

Finalde yer alan 7 senaryo ise şöyle:

 - Şükran Yiğit’in aynı adlı kendi romanından uyarladığı “Burası Radyo Şarampol”;

- Berrin Kırımlıoğlu’nun “Elsa’nın Sevdiği Biri” adlı öyküsünden Çiğdem Sezgin ve Gül Gürsoy’un senaryosunu yazdığı “Elveda Mona Lisa”;

- Nisa Yıldırım’ın aynı adlı kendi romanından uyarladığı “Epidemik Eros: Paşa Gönül İsyanı”;

- Faruk Nafız Duman’ın aynı adlı romanından Ramin Matin’in senaryosunu yazdığı “Köpekler İçin Gece Müziği”;

- Aydın Orak’ın aynı adlı kendi öyküsünden uyarladığı “Ölü Arının İğnesi”;

-  Hakan Bıçakcı’nın aynı adlı romanından Barış Kefeli, Hakan Bıçakcı ve Nükhet Taneri’nin senaryosunu yazdığı “Uyku Sersemi” 

- Murat Saraçoğlu’nun aynı adlı kendi romanından uyarladığı “Ve Bir Pars Hüzünle Kaybolur”

Editör: Gülsen Kaya