T.C 
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI

KİRALAMA İLANI

MADDE 1- İHALENİN ŞEKLİ, YAPILACAĞI ZAMANA, YERE VE TEKLİF VERMEYE İLİŞKİN HUSUSLAR

A)İdareye ilişkin bilgiler
1)
İdarenin Adı: Mersin Büyükşehir Belediyesi

2)İdarenin Adresi: Akdeniz İlçesi, İsmet İnönü Bulvarı, Kültür Mahallesi, 4304 Sokak No:1/A Akdeniz/MERSİN

3)Telefon  :  (324) 533 14 01

4)İhalenin Şekli: 2886 Devlet İhale Kanunu’nun 35/a ve 36. Maddesi gereğince Kapalı Teklif (Artırma) Usulü

5)İhalenin ne zaman ve nerede yapılacağı: İhale 23 Ekim 2024 Çarşamba günü saat 13:00’te İsmet İnönü Bulvarı, Kültür Mahallesi, 4304 Sokak No:1/A Akdeniz/Mersin adresinde bulunan Mersin Büyükşehir Belediyesi Ana Hizmet Binası bodrum (-1) Encümen Toplantı Salonunda Kapalı Teklif (Artırma) Usulü ile yapılacaktır. (saat ayarında Türkiye Radyo Televizyon Kurumunun saat ayarı esas alınacaktır.)

B) İhaleye İlişkin Bilgiler

Mersin İli sınırları içerisinde, şartnamede reklam araçları çeşidi ve adetleri belirtilen mevcut 2540 adet Açık Hava Reklam Araçları ile ihalesi uhdesinde kalan istekli tarafından ilave yapılacak 690 adet reklam araçları ve Şehir İçi Otobüs içlerinde bulunan mevcut 430 adet (50*70cm ve 30*42cm ebatlarında) Alüminyum Çerçeveli Reklam Panolarının 5 (beş) yıl süre ile reklam işletmesinin kiralanması işi 2886 sayılı Devlet İhale Kanunun 35/a ve 36. Maddesi gereğince Kapalı Teklif (Artırma) Usulü ile kiraya verilecektir.

MADDE 2-

a) Mersin İli sınırları içerisinde, şartnamede reklam araçları çeşidi ve adetleri belirtilen mevcut 2540 adet Açık Hava Reklam Araçları ile ihalesi uhdesinde kalan istekli tarafından ilave yapılacak 690 adet reklam araçları ve Şehir İçi Otobüs içlerinde bulunan mevcut 430 adet (50*70cm ve 30*42cm ebatlarında) Alüminyum Çerçeveli Reklam Panoları 5 (beş) yıllığına kiraya verilecektir, kira başlangıcı kira sözleşme tarihidir.

MADDE 3-

3/1- İlk yıl tahmini bedel, 17.920.000,00 (Onyedimilyondokuzyüzyirmibin Türk Lirası) TL + KDV (%20), Geçici Teminat %3 (yüzde üç) 537.600,00 TL’dir. (Beşyüzotuzyedibinaltıyüz Türk Lirası). Kesin teminat ise; ihalesi uhdesinde kalan isteklinin verdiği ihale bedeli üzerinden % 6 (yüzde altı) oranında alınacaktır. Geçici teminat ve Kesin teminat olarak;

a) Tedavüldeki Türk parası,

b) Hazine Müsteşarlığınca ihraç edilen Devlet iç borçlanma senetleri veya bu senetler yerine düzenlenen belgeler,

c) Bankalar ve özel finans kurumlarının verecekleri süresiz teminat mektupları kabul edilecektir.

Banka Teminat mektupları dışındaki teminatlar, istekliler tarafından Mersin Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı veznesine yatırılması zorunludur. Teminat mektupları doğrudan İhale Komisyonuna verilir. Üzerine ihale yapılanların teminat mektupları ihaleden sonra Mersin Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Daire Başkanlığına teslim edilir,  üzerlerine ihale yapılamayanların teminatları hemen geri verilir. Her ne suretle olursa olsun İdarece alınan teminatlar haciz edilemez ve üzerine ihtiyati tedbir konulamaz.

3/2- İlk yıl kira bedeli ihale bedeli olup (Kiralama süresi kadar, her yıl için kira bedeli ile birlikte KDV tutarı da ödenir.), ihalenin onaylanmasına ilişkin kararın istekliye tebliğ tarihinden itibaren 15 (On beş) gün içinde ihale bedeli, kesin teminatı ile diğer vergi ve harçlar alındıktan sonra sözleşme imzalanacaktır.

Takip eden yıllarda kira bedeli ise; önceki yıl kira bedeli üzerinden, kira sözleşmesinin imzalandığı ayın Yİ-TÜFE (On iki Aylık Ortalamalara Göre Değişim Oranı) oranında artırılması suretiyle hesaplanacaktır.

MADDE 4- Şartname ve ekleri Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı/Kira Şube Müdürlüğünden (Mahmudiye Mahallesi Kuvayi Milliye Caddesi Metropol İş Merkezi Kat:24 Akdeniz/MERSİN) ücretsiz görülebilir, ihale şartnamesi 12.000,00 TL (Onikibin Türk Lirası) karşılığında satın alınabilecektir.

MADDE 5- 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 6.maddesinde belirtilen Gerçek ve Tüzel Kişiler bu ihaleye, doğrudan ve dolaylı olarak katılamazlar. Buna rağmen ihaleye katılanların üzerinde ihale yapılmış olsa bile ihale iptal edilip geçici teminatı, ya da sözleşme yapılmış ise de sözleşmesi fesih edilerek kesin teminatı gelir kayıt edilecektir.

MADDE 6- İHALEYE KATILACAK KİŞİLERİN AŞAĞIDAKİ ŞARTLARI SUNMALARI GEREKİR

A-Gerçek Kişi/Kişiler Olması Halinde;

1- Kanuni ikametgâh belgesi  ( E-Devlet Kare kodlu çıktısı kabul edilir )

2- Nüfus Cüzdan fotokopisi   (Aslı İhale Aşamasında İbraz Edilecektir)

3- Adli Sicil Belgesi  ( E-Devlet Kare kodlu çıktısı kabul edilir )

4- İmza Beyannamesi    (Aslı veya Noter Onaylı Aslı Gibidir)

B-Tüzel Kişi/Kişiler Olması Halinde;

1- Tüzel kişiliğin siciline kayıtlı bulunduğu Oda Kayıt Belgesi, Ticaret ve/veya Sanayi Odasından veya İdare Merkezinin bulunduğu yer mahkemesinden veya benzeri bir makamdan ihaleye ilişkin güncel düzenlenmiş tüzel kişiliğin siciline kayıtlı olduğuna dair belgenin aslı veya noter tasdikli suretini ibraz edecektir.

2- Tüzel kişi temsilcisi ve baskın hisseye sahip ortaklarının Adli Sicil Belgesi. ( E-Devlet Kare kodlu çıktısı kabul edilir )

3- Tüzel kişi temsilcisi ve baskın hisseye sahip ortaklarının güncel Kanuni İkametgâh Belgesi ( E-Devlet Kare kodlu çıktısı kabul edilir )

4- Tüzel kişi olması durumunda, tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi ya da bütün hususları gösteren belgeler ile Tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri.

MADDE 7-Ortak Girişim Grubu olması halinde;

1-İş Ortaklığı Beyannamesinin aslı veya Noter onaylısı,

2-Ortak Girişim Gurubunu oluşturan Gerçek ve Tüzel Kişi/Kişilerin her birinin 6/A ve 6/B’de belirtilen esaslara göre temin edilecek belgeleri ibraz edecektir.

MADDE 8- Ortak Belgeler

1- Tebligat için adres beyannamesi (Telefon ve varsa faks numarası ile elektronik posta adresi) ibraz edilecektir.

2- Vekâleten durumunda; vekâlet eden ile edilene ait imza beyannamesinin aslı veya noter tasdikli sureti ibraz edilecektir.

3- Geçici teminat makbuzu veya banka teminat mektubu verilecektir.

4- Şartname alındı belgesi (makbuz)

5- Mersin Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığından “borcu yok” yazısı alınacaktır.

6- Vekâlet durumunda; vekâlet eden ile edilene ait Adli Sicil Kaydı verilecektir.

7- Vergi Levhası fotokopisi

MADDE 9- Ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:

1- İş hacmini gösteren belgeler:

a) İhalenin yapıldığı yıldan önceki yıla ait toplam ciroyu gösteren gelir tablosu,

b) Hizmet işleri ile ilgili ciro tutarını gösteren belgeler,

Bu belgelerden birinin sunulması yeterlidir.

Toplam cironun teklif edilen bedelin %25’inden, hizmet işleri ile ilgili cironun ise teklif edilen bedelin %15'inden az olmaması gerekir. Bu kriterlerden herhangi birini sağlayan ve sağladığı kritere ilişkin belgeyi sunan istekli yeterli kabul edilir.

Bu kriterleri bir önceki yılda sağlayamayanlar, son iki yıla ait belgelerini sunabilirler. Bu takdirde son iki yılın parasal tutarlarının ortalaması üzerinden yeterlik kriterlerinin sağlanıp sağlanamadığına bakılır.

2- Mesleki ve teknik yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:

a) İş deneyimini gösteren belgelere ilişkin bilgiler:

Son beş yıl içinde bedel içeren bir sözleşme kapsamında kabul işlemleri tamamlanan ve teklif edilen bedelin % 50 oranından az olmamak üzere, ihale konusu iş veya benzer işlere ilişkin iş deneyimini gösteren belgeler.

MADDE 10- İhalesi yapılan açık hava reklam araçları ile Şehir İçi Otobüs içlerinde bulunan reklam panolarının her bir kaleminin % 30 (yüzdeotuz) una tekabül eden, reklam araçları ve panoları İdare tarafından ücretsiz kullanılacaktır.

MADDE 11- İhaleye Katılacak İstekli ve posta ile gelecek Teklif zarflarını şartnamede belirtilen hususlar dahilinde en geç 22 Ekim 2024, Salı günü saat 17:00’ye kadar sıra numaralı alındı belgesi karşılığında İsmet İnönü Bulvarı, Kültür Mahallesi, 4304 Sokak No:1/A Akdeniz/Mersin adresinde bulunan Mersin Büyükşehir Belediyesi Ana Hizmet Binasında bulunan Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığı’na teslim edilecektir. Bu saatten sonra verilecek teklif zarfları ve posta yolu ile gelen teklif zarfları dikkate alınmayacaktır.

İhale dosyası alan istekliler, ihalesine katılacağı işi hâlihazırda ki şekli ile kabul etmiş sayılır. Tadilat ve onarımları istekli tarafından yapılacaktır.

Bu ilanda hüküm bulunmayan hallerde İdari Tip Şartname ve Kira Sözleşmesi maddeleri geçerli olacaktır.

İhale Komisyonu kiralama işinin ihalesini yapıp, yapmamakta serbesttir.

İSTEKLİLERE İLANEN DUYURULUR.

#ilangovtr Basın No ILN02099368