Haber / Ceren Seyran İnan

102 sporcu ile yarıştığımız olimpiyatlarda 18 branşta müsabakalar devam ediyor. Seine Nehri'nden teknelerle geçiş ile başlayan olimpiyatlarda Türkiye adına bayrağı Milli Okçu Mete Gazoz ve Milli Boksör Busenaz Sürmeneli taşıdı. İlk hafta tamamlanırken Team Türkiye kafilesinden sporcularımız farklı branşlarda çeşitli başarılar elde etti.

Atıcılıkta büyük başarılar

Thumbs B C F47055011Ce29Cde2E9D1B1702611E97

Şevval İlayda Tarhan ve Yusuf Dikeç’ten oluşan 10m Havalı Tabanca Karışık Takımı finale yükselme şansı elde etse de Sırbistan’a 16-14 mağlup olarak olimpiyat ikincisi oldu. Böylece olimpiyat tarihimizin de ilk atıcılık madalyası gümüş madalya olarak kayıtlara geçti. Atıcılıkta milli sporcu Şevval İlayda Tarhan, kadınlar 10metre Havalı Tabanca elemelerinde 7. olarak bu disiplinde finale kalan ilk sporcumuz olup, yarışları 7. olarak tamamladı.

Mete Gazoz son 16’da

9F042548416D44A79Ba6Aa02395F96Ab

Mete Gazoz, Abdullah Yıldırmış ve Ulaş Berkim Tümer'den oluşan Okçuluk Milli Takımı klasik yay takım yarışlarında Çin'i mağlup ederek bronz madalya kazandılar. Mete Gazoz, bireysel son 32 turunda Tayvan’dan Chih-Chun Tang’ı 6-2 yenerek son 16 turuna yükseldi. Milli sporcumuz son 16 turunda ev sahibi Fransa temsilcisi ile karşılaşacak.

Judoda madalya gelmedi

Milli Judocu Salih Yildiz Olimpiyatlarda 5 Oldu

Judoda çeyrek finale kalan Milli Sporcu Salih Yıldız, Gürcistan temsilcisi Giorgi Sardalashvili'yi altın skorda yenerek yarı finale yükseldi. Fransız sporcu Luka Mkheidze'ye mağlup olan Yıldız, bronz madalya maçında da Japon rakibi Nagayama'ya mağlup olarak müsabakaları beşinci olarak tamamladı. Erkekler 81 kg’da mücadele eden Vedat Albayrak, son 16 turunda Japonya’dan Takonari Nagase’ye altın skorda mağlup olarak oyunlara veda etti.

Hatice Akbaş çeyrek finalde

Boks müsabakalarında Erkekler 51 kg’da yarışan Semih Gümüş, Kazakistan temsilcisi Saken Bibossinov’a mağlup olarak oyunlara veda etti. Kaan Aykutsun da erkekler 80 kg son 16 turunda son iki olimpiyatın şampiyonu Kübalı Arlen Lopez Cardona’ya yenilerek elendi. Hatice Akbaş ise Kadınlar 54 kg yarışlarında Büyük Britanyalı rakibi Charley Davison'u mağlup ederek çeyrek finale yükseldi.

Kürek yarışlarında çeyrek final

Mersin Haber Merkezi’nden “Bir Haber” Mersin Haber Merkezi’nden “Bir Haber”

66A602Bf1706Cf2Dc9321F4A

Kürek müsabakalarında tek çifte çeyrek finalinde yarışan Elis Özbay, Sloven Nina Kostanjsek, Avusturyalı Magdalena Lobnig, Litvanyalı Viktorija Senkute, Özbekistan'dan Anna Prakaten ve Güney Afrikalı Paige Badenhorst ile karşılaşarak 7.56.51'lik derecesiyle serisini 6. sırada tamamladı ve yarı finale yükselme hakkını kaybetti.

Badminton yarışlarında galibiyet

Milli Badmintoncu Neslihan Arin Avrupa 3Uncusu Oldu AilqBadminton müsabakalarında yarışan sporcu Neslihan Arın, oynadığı ikinci ve son maçta Peru’dan Ines Lucia Castillo’yu 21-16 ve 21-17’lik setlerle 2-0 yenerek ilk galibiyetini aldı.

Artistik jimnastik bireysel yarışlarda 2 finalist

Artistik Cimnastik Milli Takımı Adem Asil, Ferhat Arıcan, İbrahim Çolak, Emre Dodanlı ve Ahmet Önder ile müsabakalarda yer aldı. Elemelerde finale yükseliş gelmedi. Adem Asil bireysel yarışlarda beşinci, Ferhat Arıcan ise yedinci olarak finale yükseldi.

Eskrimde son 16 görüldü

Eskirimde son 16 müsabakalarında yarışan Nisanur Erbil kadınlar kılıç karşılaşmalarında rakibine 15-5 mağlup olarak elendi.

Filenin Sultanları yükselişte

Voleybol 1627714-1

A Milli Kadın Voleybol Takımı Filenin Sultanları Hollanda ile karşılaşarak mağlup başladığı maçta 3-2 galibiyete ulaştı. Sultanlar 1 Ağustos’ta Dominik Cumhuriyeti ile karşılaşacak.

Muhabir: Ceren Seyran İnan