Mersin Haber Merkezi’nden “Bir Haber” Mersin Haber Merkezi’nden “Bir Haber”

Haber / Ayşe Ay

Yandex Hava Durumu, Türkiye için 2024 yaz tahminlerini açıkladı. Yandex Hava Durumu meteorologları, 2024 yazının 2023 yazına oranla daha serin geçeceğini bildirdi. Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Samsun, Antalya ve diğer bazı büyükşehirlerde iklim normallerinin üzerinde önemli sıcaklık artışları beklenmezken İç Anadolu'nun normalden daha sıcak olması tahmin ediliyor.

Temmuz ayının diğer aylara oranla daha sıcak geçeceği tahmin edilirken, uzmanlar bu ay için yağış miktarının düşük olacağını, en kurak koşulların İzmir, Antalya ve Ankara’da yaşanacağını açıkladı.

Son 30 yılın hava sıcaklıkları karşılaştırıldığında ise, Ağustos ayında tüm Türkiye bir kez daha küresel ısınma eğilimiyle mücadele edecek. Ülkenin büyük şehirleri için bu 0,7 ila 1,3°C arasında değişen önemli sıcaklık artışlarına karşılık gelecek.

Eylül ayında da gözle görülür bir sıcaklık düşüşüne şahit olunacak. Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa ve Samsun'da aylık ortalama sıcaklıkların, Temmuz ve Ağustos aylarına kıyasla 4-5°C düşmesi bekleniyor.

Muhabir: Ayşe Ay